Hoppa till innehåll

Igen dags för Barnens lantdagsbal

Evenemanget ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Borgå museum och stadens ungdoms- och idrottstjänster, den 24 mars kl. 12–14.

Lapset tanssivat.

I evenemanget deltar 600 Borgåbarn och ungefär 60 lärare. Barnens bal har ordnats årligen sen år 2009.
– Den traditionella Barnens lantdagsbal är ett av Borgå stads viktigaste årligen återkommande fester. Det är en stor glädje för oss vuxna att få möjliggöra den, men jag tror att även många barn väntar med stor iver på att få ta del av balen. Det är väldigt viktigt att barnen får fira denna traditionella fest tillsammans, konstaterar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

Guldkant i vardagen


-För en del av eleverna är det första gången de deltar i ett större evenemang och vi vill göra upplevelsen unik och oförglömlig. Vi skapar en festlig stämning med ljussättning, fina dukningar och levande musik, en guldkant på skolvardagen kommenterar evenemangets producent Veronica Svenskberg.
Som stöd för inövandet av danserna har lärarna fått ta del av dansövningar och dessutom har dansvideorna som finns på stadens YouTube-kanal varit i flitig användning. Guide Jenny Törnroos och museilektor Hannele Tenhovuori från Borgå museum fungerar som programledare och danserna leds av lärare Erja Askolin. I år deltar också folkdansare från föreningen Porvoon kansantanssijat. För musiken svarar musikinstitutets orkester.
– Ingen behöver vara nervös över ifall man glömmer några danssteg. Balens fokus ligger på dansens glädje och gemenskapen, konstaterar chefen för stadens kulturtjänster Susann Hartman.