Siirry sisältöön

Monipuolista kulttuuritarjontaa lapsille ja lapsiperheille Taidetehtaan keväässä

Taidetehtaan kevään ohjelmassa on luvassa monipuolista tarjontaa lapsille ja lapsiperheille.

Perhetapahtuma Taidetehtaalla

Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden Maailman tärkeimmälle yleisölle -ohjelmasarja jatkuu nyt keväällä keskittyen lapsille ja lapsiperheille suunnattuun kulttuuritarjontaan Taidetehtaalla. Luvassa on inspiroivaa nykysirkusta Tehdassalissa ja perheille suunnattuja työpajoja Studiossa. Huhtikuussa luovuus valtaa koko Taidetehtaan, kun Lapsiperheiden luova lauantai täyttää rakennuksen luovilla työpajoilla ja elämyksillä.

Helmi- ja maaliskuussa saamme osallistua kahteen jännittävään nykysirkusesitykseen. Esitykset ovat sanattomia, ja niissä yhdistellään tanssia, akrobatiaa, sirkusta, kuvataidetta ja musiikkia. – Halusimme tarjota saavutettavia esityksiä laajalle katsojakunnalle kielestä riippumatta, kertoo lasten- ja nuortenkulttuurin kulttuurituottaja Veronica Svenskberg.

Company Portmanteau saapuu Porvooseen 16.2. esityksellään Piste piste piste, joka perustuu Mario Valen kirjaan ”Três pontinhos” (Kolme pientä pistettä). Saamme nähdä mitä tapahtuu, kun piste herää valon ansiosta henkiin ja alkaa kasvaa. Esitys voitti lastenteatterin ITU-palkinnon vuonna 2020.

Maaliskuun lopulla yleisö pääsee matkalle avaruuteen osana Cirque des Puces -ryhmän esitystä Astra. Sirkusta, tanssia ja musiikkia yhdistelevän esityksen yleisö saa nähdä uusia maailmoja ja kohdata vieraita olentoja.

Perheille yhteistä luovaa tekemistä

Myös suositut lapsiperheiden taidetyöpajat Taidetehtaan Studiossa jatkuvat keväällä. Työpajoissa perheet voivat yhdessä antaa luovuuden virrata ja luoda taideteoksia ammattitaiteilijan tai taidekasvattajan johdolla. Työpajoilla on aina oma teemansa: maaliskuussa sarjakuvapiirtäjä Filippa Hellan ohjaaman työpajan teemana on vedenalainen maailma ja huhtikuussa keskitytään varjo-olentoihin nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen johdolla. Kaikki työpajat ovat jo täyteen varattuja, mutta kannattaa silti ilmoittautua varapaikoille.

– Huhtikuussa Taidetehtaan valtaa suuri taide- ja kulttuuritapahtuma Lapsiperheiden luova lauantai. Luovaa lauantaita kokeiltiin viime vuonna pilottiprojektina, joka iloksemme houkutteli yli 500 osallistujaa ja sai osakseen erittäin positiivista palautetta. Voimme nyt iloksemme tarjota tapahtuman uudelleen. Tarjoamme myös lukuisia erikokoisia, leikkisiä ja immersiivisiä non-stop-taidetyöpajoja, jotka eivät edellytä ennakkoilmoittautumista. Maailman tärkeimmälle yleisölle -ohjelmasarjan tarkoituksena on edistää lastenkulttuuria Taidetehtaalla. Luova lauantai on konseptin päätapahtuma, joka valtaa koko rakennuksen leikkisälle luovuudelle. Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan maaliskuussa, mutta päivämäärä 22.4. kannattaa jo panna kalenteriin, sanoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Yksittäisten tapahtumien lisäksi Porvoon Taidehalli tarjoaa kevään aikana lukuisia mielenkiintoisia näyttelyitä veistoksista maalauksiin ja valokuviin.