Siirry sisältöön

Porvoon kaupungille valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman 2020 puitteissa tukea 51 hankkeelle yhteensä 31,5 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman 2020 puitteissa tukea 51 hankkeelle yhteensä 31,5 miljoonaa euroa.

Avustuksella tuettiin ensisijaisesti hankkeita, joilla vaikutetaan vähentävästi liikenteen päästöihin ja lisätään kävely- ja pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta parantamalla arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita.

Porvoon kaupungille myönnettiin avustusta kolmelle hankkeelle yhteensä reilut 620 000 euroa. 

– Avustusten saaminen kolmeen hankkeeseen oli todella iloinen uutinen. Tämä on kiitos kaupungin sitoutumisesta kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen ja vauhdittaa kaupungin kehittymistä hienosti, iloitsee liikenneinsinööri Antti Rahiala Porvoon kaupungilta.

Avustusta saaneet hankkeet:

 1. Aleksinpuiston kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävä (ns. LUCIA-hanke), avustus 151 639 euroa
  – Kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävä välille August Eklöfin puisto (kävelysilta) – Aleksanterinkatu
 2. Näsin ja Peippolan suunnan pääreitin kehittäminen, avustus 370 735 euroa
  Hanke sisältää:
  – pyörätien kehittämisen laatukäytävätasoiseksi Tolkkistentien ja Maistraatinkadun välillä
  – Maistraatinkadun parantamisen ja kehittämisen pyöräkaduksi
  – Maistraatinkadun ja Maunu Eerikinpojankadun risteyksen liikennevalo-ohjauksen, missä pääreittiä käyttävä pyöräliikenne tunnistetaan ilmaisimilla viivytysten pienentämiseksi, 
  – Näse-Juttenkadun kehittämisen pyöräkaduksi sekä 
  – kävelysillan ja Näse-Juttenkadun välisen pyörätieyhteyden kehittämisen laatukäytävätasoiseksi (ns. LUCIA-pyörätien jatke)
 3. Jokikadun pyöräkatu välillä Mannerheiminkatu ja Aleksanterinkatu, avustus 100 898 euroa
  Avustukset on käytettävä vuosien 2021-2022 aikana.

Kävelyn ja pyöräilyn valtionavustuksia haettavissa myös tulevina vuosina

Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointituet ovat haettavissa seuraavan kerran vuoden 2021 lopulla. Tarkoituksena on haun toteuttaminen vuosittain. Haettavista hankkeista on hakuvaiheessa oltava olemassa vähintään yleispiirteiset suunnitelmat ja selvitykset. Lisäksi hakijakunnan on osoitettava sitoutumisensa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen, mistä osoituksena käy esimerkiksi pyöräliikenteen edistämisohjelma. 

– Hienoa, että päättäjämme osoittivat sitoutumisensa pyöräliikenteen kehittämiseen hyväksymällä Porvoon pyöräliikenteen edistämisohjelman syksyllä 2020. Tulevia hakukierroksia ajatellen pitää uskaltaa tehdä pyöräteiden kehittämissuunnitelmia myös ennakoivasti, jotta Porvoo pääsee osallistumaan tuleviinkin hakukierroksiin tavoittelemaan valtionavustuksia, Rahiala toteaa.

Lisätietoja: 

liikenneinsinööri Antti Rahiala
puh. 040 193 1426
antti.rahiala@porvoo.fi