Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kesä- ja kausityöhaku on käynnistynyt

Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna noin parisataa erilaista kesätyöpaikkaa.

Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna noin parisataa erilaista kesätyöpaikkaa.

Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille. Koronapandemiatilanne kesällä, ja silloin voimassa olevat koronarajoitukset, voivat vaikuttaa siihen, montako nuorta voidaan palkata.

Vuosilomasijaisia tarvitaan erityisesti terveystoimen yksiköihin, muun muassa Näsin kuntoutuskeskukseen, asumispalveluihin, kotihoitoon ja palveluasumiseen.

Vuosilomasijaisilta ja kausityöntekijöiltä toivotaan alan opintoja ja työkokemusta, pääsääntöisesti
18 vuoden ikää sekä positiivista ja reipasta asennetta.

Avoinna olevat kesätyöpaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta Kesätyöpaikat – Porvoo ja kaikki avoimet työpaikat verkkosivuilta www.porvoo.fi/avoimet-tyopaikat.

Hakemukset lähetetään ilmoituksissa olevan Hae työpaikkaa -linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat ja tieto hakuajan päättymisestä löytyy ilmoituksesta. Ilmoituksesta löytyy myös lisätietojen antajien yhteystiedot.

Ensimmäinen kesätyö nuorelle

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna 103 kesätyöpaikkaa 15–23-vuotiaille nuorille, jotka ovat syntyneet 1.1.1998–31.12.2005 välisenä aikana. Nuoria työntekijöitä palkataan avustaviin tehtäviin ensimmäiseen kesäduuniin. Nämä nuorten kesätyöpaikat ovat haussa 5.2.–8.3.2021.

Myös nuorten kesätyöt löytyvät  kaupungin verkkosivuilta. Varsinkin vanhustyössä, asiakaspalvelussa ja siivoustehtävissä on hyvät mahdollisuudet saada ensimmäinen kesätyö. Viheralueilla, lastenhoidossa ja liikuntapaikoilla on paljon hakijoita ja kova kilpailu työpaikoista. Kesätyö kestää 3–4 viikkoa ja siitä saa palkkaa noin tuhat euroa.

Nuorten kesätyöt on tarkoitettu niille, jotka eivät ole aiemmin olleet kaupunkiin työsuhteessa.
TET-harjoittelu ei ole este palkkaamiselle.

Kesätyöseteleillä kesätyöhön

Yksi vaihtoehto kesätyöllistymiseen on saada kesätyösetelillä tuettu työpaikka. Kesätyöseteli on kaupungin tuki paikallisille yrityksille ja yhdistyksille vuosina 2003–2005 syntyneen porvoolaisen nuoren kesätyöllistämiseen. Kesätyösetelipaikkojen työsuhteen vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja minimipalkka 450 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa 150 ja niiden varausaika alkaa helmikuun alussa. Samana kesänä kaupungin kesätyöntekijäksi palkattua nuorta ei voi palkata kesätyösetelillä töihin.

Kesätyösetelistä voi kysyä myös nuorten palvelupiste Ohjaamosta                                                                        

Työllistyminen yrityssetelillä

Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille tukea myös yrittäjämäiseen itsensä työllistämiseen. 250 euron arvoisia nuorten yritysseteleitä on jaossa 10 ja ne jaetaan 1. helmikuuta alkaen hakujärjestyksessä 13–28-vuotiaille porvoolaisille, jotka perustavat uuden 4H-yrityksen. Lisätietoa yrityssetelistä ja sen hakemisesta 

Duunitehdas 2021 – tänä vuonna verkossa!

Kaupunki on mukana virtuaalisessa DuuniTehdas-livetapahtumassa tiistaina 9. helmikuuta.

Itäisen Uudenmaan tunnetuin rekrytointitapahtuma Duunitehdasjärjestetään jo seitsemättä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma nähdään kokonaan verkossa. Duunitehdas-tapahtuma nähdään Uudenmaan TE-palveluiden TE-live-kanavalla 9.2.2021 klo 9–14. TE-live tuottaa avoimen ja innostavan viestinnän keinoin lähetyksiä avoimista työpaikoista, työelämän tärkeistä teemoista ja koulutusmahdollisuuksista.

Tapahtuman pääpuhujana on vuorikiipeilijä, bloggaaja ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Anni Penttilä. Hän kertoo motivaatiosta, unelmien tavoittelemisesta ja vuorikiipeilystä innostavalla tyylillään.

Tapahtumaan voi osallistua- suoraan www.te-live.fi sivuston kautta tai TE-live Uusimaa -kanavilla Facebookissa tai YouTubessa. Vuorovaikutteinen chat on myös käytössä koko tapahtuman ajan.

Livelähetyksessä tiedotetaan myös Porvoon kaupungin tarjoamista kesätyöpaikoista, sijaisuuksista sekä vakituisista avoimista työpaikoista. 

Lisätietoja:
rekrytoija Annika Palmgren 
puh. 040 489 9874.

Lisätietoja nuorten kesätyöpaikoista:
toimistosihteeri-suunnittelija Eeva Pulkkinen
puh. 040 865 4484 tai
henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari
puh. 040 500 8521

Lisätietoja kesätyöseteleistä:
Erika Lindholm
puh. 040 611 6976

Porvoon kaupungin rekrytointisivusto: www.porvoo.fi/rekry

Ohjaamosta apua kesätyön hakemiseen

Porvoon Ohjaamo auttaa ja ohjaa sinua tänäkin vuonna kesätöihin liittyvissä asioissa. Ohjaamosta saat apua esimerkiksi cv:n tekemiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen tai paikkojen etsimiseen. Apua saat joko varaamalla ajan tai tulemalla Ohjaamon aukioloaikoina soittamaan ovikelloa. Ohjausta ja tukea voi saada myös etänä, jolloin Ohjaamolaiset auttavat sinua eri etäyhteyksien kautta. Nopeimmin vastauksen kysymyksiin saat koppari-chatista Ohjaamon päivystysaikoina.

Ohjaamon päivystys ma-to 12.30–16.

yhteystiedot:

Erika Lindholm 040 6116976

Leena Thesleff 0401905736

Tavoitat Ohjaamon myös:

puh. 040 676 1442

mail. ohjaamo@porvoo.fi

ig. ohjaamoporvoo

fb. Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå ohjaamoporvoo