Siirry sisältöön

Porvoon Taidetehtaan taiteilijaresidenssiin haetaan taiteilijoita vuodelle 2023

Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut hakee residenssitaiteilijoita Taidetehtaan residenssiin. Nyt haettavat 1–3 kuukauden residenssiajat myönnetään ajanjaksolle 1.12.2022–31.12.2023.

Residenssiin kuuluu työskentelytila ja asunto. Vuokra on 400 euroa kuukaudessa.
Hakijana voivat olla eri taiteen- ja kulttuurialojen sekä muut luovan toimialan edustajat.
– Taidetehtaalla työskentelee noin 20 taiteilijaa ja luovan toimialan edustajaa. Residenssitoiminnan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda uusia yhteyksiä ja yhteisöllisiä projekteja, joista paikalliset taide- ja kulttuuritoimijat ja asukkaat hyötyvät, kertoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.
– Tänä vuonna Taidetehtaan taiteilijaresidenssissä vierailee taiteilijoita kahdeksasta eri maasta. Heistä neljä ovat valikoituneet avoimen haun kautta, ja neljä yhteistyökumppaneidemme kautta. Taiteilijat työskentelevät eri taiteenaloja parissa ja edustavat esimerkiksi video-, installaatio- ja äänitaidetta, graafista taidetta ja musiikkia, toteaa näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist.

Jätä hakemus maaliskuun loppuun mennessä
Hakuaika on 14.2–31.3.2022. Residenssiin haetaan hakemuslomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://www.porvoo.fi/taidetehtaan-taiteilijaresidenssi . Hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen taidehalli@porvoo.fi
Taidetehtaan taiteilijaresidenssi on Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ylläpitämä.

Lisätietoa:
näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist, puh. 040 489 1610, henrik.lindqvist@porvoo.fi