Hoppa till innehåll

Nu söks konstnärer till konstnärsresidenset i Konstfabriken i Borgå för 2023

Borgå stads kulturtjänster söker konstnärer till konstnärsresidenset i Konstfabriken. Nu beviljas residenstider på 1–3 månader under tidsperioden 1.12.2022–31.12.2023.

Till residenset hör en bostad och arbetsutrymme. Hyran är 400 euro per månad.
Ansökan kan lämnas in av representanter för olika konst- och kulturgrenar och den kreativa branschen.
– I Konstfabriken arbetar omkring 20 konstnärer och representanter för den kreativa branschen. Målet med residensverksamheten är att stärka existerande nationella och internationella nätverk samt skapa nya kontakter och möjliggöra samhälleliga projekt som det lokala konst- och kulturfältet och invånarna kan dra nytta av, berättar chefen för kulturtjänster Susann Hartman.
– I år har konstnärsresidenset i Konstfabriken besök av konstnärer från åtta olika länder. Fyra av dem har valts via öppen ansökan och fyra via våra samarbetspartner. Konstnärerna arbetar med olika konstarter och representerar till exempel video-, installations- och ljudkonst, grafisk konst och musik, konstaterar utställningskoordinator Henrik Lindqvist.

Lämna in ansökan före slutet av mars
Ansökningstiden är 14.2–31.3.2022. Man söker via en ansökningsblankett som finns på adressen www.borga.fi/konstfabrikens-konstnarsresidens Ansökan skickas per e-post till adressen taidehalli@porvoo.fi
Konstnärsresidenset i Konstfabriken upprätthålls av Borgå stads kulturtjänster.

Mera information:
utställningskoordinator Henrik Lindqvist, tfn 040 489 1610, henrik.lindqvist@porvoo.fi