Siirry sisältöön

Porvoon Taidetehtaan taiteilijaresidenssiin haetaan taiteilijoita vuodelle 2024

Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut hakee residenssitaiteilijoita Taidetehtaan residenssiin. Nyt haettavat 1–3 kuukauden residenssiajat myönnetään ajanjaksolle 9.1.2024-6.1.2025. Residenssiin kuuluu työskentelytila ja asunto. Vuokra on 400 euroa kuukaudessa.

Taidetehdas.

Hakijana voivat olla eri taiteen- ja kulttuurialojen sekä muut luovan toimialan edustajat.

– Taidetehtaalla työskentelee noin 20 taiteilijaa ja luovan toimialan edustajaa. Residenssitoiminnan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda uusia yhteyksiä ja yhteisöllisiä projekteja, joista paikalliset taide- ja kulttuuritoimijat ja asukkaat hyötyvät, kertoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.

Viime vuoden residenssitaiteilijat olivat näkyvästi esillä ympäri Porvoota. Esimerkiksi tanskalaisen taiteilijan Olga Bendediktin näyttely järjestettiin Porvoon museon aitassa ja toteutettiin yhdessä Pro Artibuksen kanssa. Artists at Risk organisaation kutsumat taiteilijat Pavel Semchenkon ja Anis Kronidovan performanssi esitettiin Porvoon torilla ja toteutettiin paikallisten taiteilijoiden avustuksella. Lisäksi Porvoon kirjastossa esillä oli Fanni Maliniemen teos, johon musiikin teki avoimen haun kautta tulleen yhdysvaltalainen säveltäjä/pianisti Brian Mehr.

– Residenssitoiminta ei yleensä tuota näin nopeasti näkyvää tulosta, mutta välillä käy niinkin hyvin. Pääpaino tosin on, että syntyy yhteyksiä Porvoolaisiin taiteilijoihin sekä itse kaupunkiin, josta saattaa poikia jotain tulevaisuudessa, kommentoi Porvoon Taidehallin näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist.

Tänä vuonna Taidetehtaan taiteilijaresidenssissä vierailee taiteilijoita neljästä eri maasta. Taiteilijoista puolet ovat valikoituneet avoimen haun kautta, ja toiset puolet ovat kutsuttu yhteistyökumppaneidemme kautta. He työskentelevät eri taiteenaloja parissa kuten, grafiikan, valokuva- ja installaatiotaiteen ja maalauksen parissa. Tänä vuonna meillä on myös tulossa kirjailija/toimittaja työstämään kirjaprojektia.

Jätä hakemus maaliskuun loppuun mennessä

Hakuaika on 15.2.- 31.3.2023. Residenssiin haetaan hakemuslomakkeella, joka löytyy residenssin verkkosivulta. Hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen taidehalli@porvoo.fi

Taidetehtaan taiteilijaresidenssi on Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ylläpitämä.