Siirry sisältöön

Porvoossa käynnistyy 22 uuden omakotitontin tarjouskilpailu

Porvoon kaupungilla on tänä syksynä tarjolla 22 uutta omakotitonttia mm. Haikkoosta, Hermanninsaaresta, Toukovuoresta ja Suomenkylästä. Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu on käynnissä 23. lokakuuta ja 13. marraskuuta välisenä aikana. Lisäksi kaupungilla on tontteja jatkuvassa haussa eri puolilla kaupunkia. Omakotitonteista järjestetään kaikille avoin tontti-info 30. lokakuuta. Infossa kerrotaan tarkemmin tonteista, kaavamääräyksistä ja hakumenettelystä.

Ilmakuva Haikkoonlammen pientaloalueelta.

Uudet tontit myydään tarjousten perusteella

Porvoon kaupungilla tulee tänä syksynä tarjolle 22 uutta tonttia. Uusia tonttien haku tapahtuu tarjouskilpailun kautta. Tarjousten perusteella myydään 5 tonttia Haikkoonlammelta, 1 tontti Haikkoonrannasta, 2 tonttia Länsi-Haikkoosta, 1 tontti Hermanninsaaresta, 1 tontti Kevätlaaksosta, 4 tonttia Suomenkylästä ja 8 tonttia Toukovuoresta.

– Rakentajat voivat nyt valita, haluavatko tontin kaupungin itä-, länsi- vai pohjoispuolelta. Tai tontin valinnassa voi lähteä liikkeelle siitä, haluaako rakentaa yksi- vai useampikerroksisen talon vai niin sanotun rinnetalon. Yksikerroksinen talo on mahdollista rakentaa Hermanninsaaren ja Suomenkylä tonteille sekä yhdelle Länsi-Haikkoon tontille, maanmittausinsinööri Mervi Fors kertoo.

Tontteja jatkuvassa haussa

Lisäksi kaupungilla on jatkuvasti haettavana kiinteähintaisia tontteja, jotka luovutetaan ensimmäiselle hakijalle. Kiinteähintaiset tontit on ostamisen sijasta mahdollista myös vuokrata.

– Tällä hetkellä kaupungilla on vapaana 15 kiinteähintaista tonttia Kerkkoon ja Hinthaaran maalaismaisemissa sekä Kevätlaaksossa, Toukovuoressa ja Haikkoonrannassa. Muiltakin alueilta tontteja kuitenkin vapautuu toisinaan, joten tontinhakijoiden kannattaa seurata kaupungin nettisivuja, Fors jatkaa.

Tietoa omakotitonteista tontti-infossa 30. lokakuuta 

Kaikille avoin tontti-info järjestetään Kunnantalolla maanantaina 30. lokakuuta klo 16.30–19. Paikalla ovat rakennusvalvonnan ja tontinluovutuksen asiantuntijat. Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla osoitteeseen

Tontti-infoon löydät tulemalla Kunnantaloon osoitteeseen

Tilaisuudessa pidetään kaksi samansisältöistä noin 15 minuutin esitystä tonteista klo 16.45 ja 18. Infoon voi tulla mihin kellonaikaan tahansa, sillä muu aika on varattu siihen, että tontinhakua miettivät voivat keskustella asiantuntijoiden kanssa.

– Kaikilla Porvoon kaupungin tonteista kiinnostuneilla on tilaisuus tulla tontti-infoon kuulemaan ja keskustelemaan omakotitonteista ja niiden hakemisesta. Jos kaavamerkinnät tai rakennusmääräykset tuntuvat hankalilta, tontti-info on oiva tilaisuus saada niihin selvyyttä. Tontti-infossa tutustutaan haettavana olevien tonttien asemakaavamerkintöihin, rakennustapaohjeisiin ja muihin tietoihin.

Hakemukset ja lisätiedot

Tarjoukset ja hakemukset jätetään sähköisesti Porvoon kaupungin ePorvoo -verkkoasiointipalvelun kautta.

Tarjousten jättöaika päättyy maanantaina 13. marraskuuta 2023. Kiinteähintaisia tontteja voi hakea jatkuvasti ja ne luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Lisätietoa tonteista, niiden koosta, hinnoista, hakuohjeista ja rakennustapaohjeista sekä kyseessä olevan alueen asemakaavasta löytyy Omakotitontit-sivulta.

Asumisen markkinointia monikanavaisesti

Porvoon kaupunki markkinoi jatkuvasti Porvoota asuinpaikkana monikanavaisesti. Keinoja ovat muun muassa jatkuva digitaalinen hakusanamainonta, sosiaalisen median markkinointi ja kohdennetut lehti-ilmoitukset, esimerkiksi Vantaan omakotimessujen yhteydessä.

– Syksyllä asumiseen liittyen ilmestyy kolmen artikkelin sarja etuovi.com -sivustolla. Tällä tavoittelemme asunnon vaihtoa ja kotipaikkakuntaa pohtivia. Artikkeleissa esitellään kolme erilaista Porvooseen muuttanutta perhettä ja he kertovat siitä, miltä Porvoo tuntuu uuden asukkaan silmin, markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Raila Lassila kertoo.

Asumisen markkinointi ohjataan muuttajia varten kootulle sivulle: