Siirry sisältöön

Puurakentamisen seminaareja yrityksille ja muille kiinnostuneille

Porvoon kaupunki järjestää kolme puurakentamista käsittelevää seminaaria helmi-huhtikuussa 2022. Ensimmäinen seminaari järjestettiin helmikuussa ja seuraavat seminaarit järjestetään 21.3. ja 4.4.2022 klo 10–12 etäyhteyksin.

Tilaisuudet on tarkoitettu puurakentamisesta kiinnostuneille yrityksille, kuntien edustajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tarjolla on viimeisintä tutkimustietoa puurakennusalasta, esimerkkejä onnistuneista käytännöistä sekä tietoa kuntien mahdollisista tulevista puurakentamisen hankkeista. Seminaareissa keskustellaan kuntien hankintaosaamisen vahvistamisesta ja paikallisen puurakentamisen osaamisen kehittämisestä. Yritykset voivat tuoda esiin toiveitaan ja tarpeitaan suoraan kuntien edustajien kanssa, ja siten vaikuttaa julkisen puurakentamisen kehittymiseen Porvoon lähiseuduilla.

– Porvoon tavoitteena on lisätä vähähiilistä julkista puurakentamista, tukea paikallisia alan yrityksiä sekä kasvattaa puurakentamisen osaamista lähiseudulla. Nyt järjestettävissä tilaisuuksissa keskustellaan, millainen puurakentamisen osaamis- ja yrityskeskittymä Porvoon alueelle voisi tulevaisuudessa syntyä, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren kertoo.

Seuraavassa seminaarissa kuullaan kattavasti puurakentamisalan ammattilaisten kokemuksia ja näkemyksiä onnistuneiden puurakentamishankkeiden edellytyksistä. Vuorovaikutteisessa tilaisuudessa kartoitetaan myös osallistujien näkökulmia ja keskustellaan siitä, millä edellytyksillä esimerkiksi Porvoon Kokonniemeä voisi kehittää puurakentamisen avulla.  

Mitä mahdollisuuksia puurakentaminen tarjoaa alueidentiteetin kehittämiselle? -seminaarin 21.3. ohjelma

Klo 10 Tilaisuuden avaus

  • Tiina Sahakari, projektipäällikkö, Sitowise Oy ja Dan Mollgren, Kaupunkisuunnittelupäällikkö, Porvoon kaupunki

Klo 10.10 Asiantuntijapuheenvuorot

  • Puuarkkitehtuurin mahdollisuudet alueidentiteetin muodostamisessa, Arkkitehti Arno Stenbäck, Soini & Horto Oy ­
  • Teollisuuden kokemuksia puurakentamishankkeista, miten synnytetään puurakentamisen lippulaivakohde, Sauli Ylinen, Puuteollisuus ry
  • Rakennusliikkeen kokemuksia puurakentamisen hankkeista, mitkä ovat onnistumisen edellytykset, Jonny Asplund, Jake Rakennus Bygg Oy
  • Kokemuksia puurakennuttamisesta, Anneli Keränen, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö sr, HOAS

Klo 12 tilaisuus päättyy

Kolmas seminaari järjestetään 4.4.2022 klo 10–12. Tilaisuudessa ovat esillä puurakentamisen osaamis- ja koulutustarpeet ja puurakentamisen hiilijalanjälki. Tilaisuudessa kuullaan jälleen kattavasti alan asiantuntijoita, mukana muun muassa puurakentamisen erityisasiantuntija Katja Rodionova Sitowise Oy:stä.

Puurakentamisen hiilijalanjälki, koulutus- ja osaamistarpeet – case Porvoon Kokonniemi – seminaarin 4.4. ohjelma

Klo 10 Tilaisuuden avaus

Tiina Sahakari, projektipäällikkö, Sitowise Oy ja Dan Mollgren, Kaupunkisuunnittelupäällikkö, Porvoon kaupunki

Klo 10.10 Asiantuntijapuheenvuorot

  • Puurakentamisen hiilijalanjälki, Eero Puurunen, Sitowise
  • Rakennesuunnittelu vaativissa puurakentamiskohteissa, Katja Rodionova, Sitowise Oy
  • Puurakentamisen osaamis- ja koulutustarpeet – Karelia AMK:n kokemuksia, Mikko Matveinen, Karelia AMK

Klo 12 tilaisuus päättyy

Tilaisuudet ovat osa Porvoon kaupungin selvityshanketta, jonka tavoitteena on tutkia paikallistuotannon edellytyksiä puurakentamisessa. Hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriöltä. Sitowise toimii selvitystyön toteuttajana. Seminaarien tarkoituksena on selvittää osaltaan edellytyksiä puurakentamiselle Kokonniemessä, ei kuitenkaan vielä valmistella hankintaa.