Siirry sisältöön

Pyöräliikenteen edistämisohjelman laadinta käynnistyy

Porvoon pyöräliikenteen edistämisohjelman laadinta käynnistyy. Tavoitteena on tehdä Porvoosta toimiva arkipyöräilykaupunki.

Porvoon pyöräliikenteen edistämisohjelman laadinta käynnistyy. Tavoitteena on tehdä Porvoosta toimiva arkipyöräilykaupunki.

Edistämisohjelman tavoitteena on luoda lähtökohdat tuon tavoitteen saavuttamiseksi mm.

  • Luomalla käsitys pyöräliikenteen järjestelyperiaatteista ja tavoiteverkosta Porvoossa. Tavoiteverkon määrittämisen lisäksi on tärkeää luoda vaiheistettu kehittämispolku, jonka avulla pyöräliikenteen verkkoa lähdetään toteuttamaan pala palalta kohti tavoitekokonaisuutta.
  • Lisätä tietoisuutta pyöräliikenteen hyödyistä, tarpeista ja roolista keskeisenä osana kaupunkiliikennettä.
  • Nostaa esiin konkreettisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja pyöräliikenteen järjestelyiden laadun ja toimivuuden takaamiseksi.
  • Edistämisohjelmassa nostetaan esiin myös muita merkittäviä, pyöräilyn ja kävelyn sujuvuuteen, turvallisuuteen ja houkuttelevuuteen vaikuttavia tekijöitä (kuten kunnossapito, pyöräpysäköinti, työmaiden liikennejärjestelyt, pyöräliikenteen opastus jne.)

Edistämisohjelman laadinta on alkanut kesäkuussa 2020 ja työ valmistuu toukokuussa 2021.

Porvoo kartoittaa asukkaiden näkemyksiä pyöräliikenteen olosuhteista

Kaupunkilaisilta kysytään nyt missä ovat pyöräväylien suurimmat puutteet ja ongelmakohdat. Kyselyn tarkoituksena on kerätä kaupunkilaisten näkemyksiä Porvoon pyöräverkoston nykytilasta. Tuloksia hyödynnetään käynnistyneessä pyöräliikenteen edistämisohjelmassa.

Kysely on lyhyt ja siihen vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kyselyyn voi vastata tietokoneella tai mobiililaitteilla. Kysely toimii parhaiten päivitetyillä selainversioilla. Kysely on avoinna 31.8.2020 asti. Vastaajien kesken arvotaan 10 kappaletta 20 euron lahjakortteja pyöräliikkeeseen.

Kyselyn tulokset julkaistaan alkusyksyllä 2020. Pyöräliikenteen edistämisohjelma tulee päätöksentekoon vuoden 2021 keväällä.

Lisätietoja:
liikenneinsinööri Antti Rahiala
puh. 040 193 1426
antti.rahiala@porvoo.fi