Siirry sisältöön

Rokotuksia riskiryhmiin kuuluville 64-vuotiaille ja sitä nuoremmille jo tällä viikolla

Sairautensa perusteella riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 64-vuotiaille ja sitä nuoremmille avataan vielä tälle viikolle useampi sata Pfizer Biontechin rokotusaikaa. Rokotusaikoja on keskiviikolle 31. maaliskuuta ja torstaille 1. huhtikuuta. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen. Riskiryhmä 1 alkaa 16 vuotta täyttäneistä ja riskiryhmä 2 18 vuotta täyttäneistä.

Sairautensa perusteella riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 64-vuotiaille ja sitä nuoremmille avataan vielä tälle viikolle useampi sata Pfizer Biontechin rokotusaikaa. Rokotusaikoja on keskiviikolle 31. maaliskuuta ja torstaille 1. huhtikuuta. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen. Riskiryhmä 1 alkaa 16 vuotta täyttäneistä ja riskiryhmä 2 18 vuotta täyttäneistä.

– Tämän viikon ikääntyneiden rokotusajat eivät ole täyttyneet. Pfizer Biontechin rokotteen säilyvyyden takia rokotteet annetaan seuraavana rokotusvuorossa olevalle ryhmälle, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Ajanvaraus puhelimitse alkaa keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10, ja takaisinsoittoja aletaan tehdä heti. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Sähköinen ajanvaraus 50–64-vuotialle aukeaa keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 13 ja alle 50-vuotialle torstaina 1. huhtikuuta kello 10.

Ikäihmisiä kannustetaan varaamaan rokotusaika

70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille on runsaasti vapaita rokotusaikoja. Puhelinjono on myös purettu kokonaan, mutta aivan kaikkia ei useammasta soitosta huolimatta ole tavoitettu. Jos takaisinsoittoa ei vielä ole tullut, puhelu ei jostain syystä ole rekisteröitynyt järjestelmään tai asiakasta ei ole tavoitettu. Silloin täytyy soittaa uudelleen ajanvarauspuhelimeen. Puhelinjonon lisäksi rokottamattomille yli 80-vuotiaille on soitettu ja tarjottu rokotusaikaa. Myös liikkuva rokotusyksikkö antaa rokotuksia esimerkiksi vammaispalveluiden yksiköissä.

– Ikäihmisten rokottaminen on edelleen ensisijaista, ja heille on rokotusaikoja tarjolla. Toivomme, että kaikki 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat hakeutuvat rokotukseen mahdollisimman nopeasti. Pfizer Biontechin rokoteannoksia on lähiviikoille enemmän kuin rokottamattomia ikääntyneitä on yhteensä. Nuorempien riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen ei siis heikennä ikääntyneiden pääsyä rokotukseen, Blomberg kertoo.  

65–69-vuotiaiden rokotukset

Ikäryhmälle 65–69-vuotiaat on vapaita rokotusaikoja riskiryhmiin kuuluville. Perusterveiden 65–69-vuotiaiden ajanvaraus avataan keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10. Kaikki 65–69-vuotiaat rokotetaan Astra Zenecan rokotteella.

– Astra Zenecan rokote on herättänyt huolta ja epävarmuutta. Ikäryhmälle 65–69-vuotiaat annetaan Astra Zenecan rokotetta, koska se on todettu turvalliseksi yli 65-vuotiaille. Rokotetta ei valitettavasti saa valita itse, vaan se määräytyy THL:n linjausten mukaisesti, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

THL:n sivuilla on tietoa koronarokotteista, niiden soveltuvuudesta ja mahdollisista haittavaikutuksista.

Koronarokotukset:

  • Vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat. (Pfizer Biontech). Rokotusaikoja on saatavilla.
  • Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Rokotusaikoja on saatavilla.
  • Kaikki 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Ajanvaraus avataan keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10.
  • Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 50–64-vuotiaat ja. (Pfizer Biontech). Puhelinajanvaraus avataan 31.3. klo 10 ja sähköinen ajanvaraus kello 13. Rokotusaikoja on tarjolla 31.3. ja 1.4. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.
  • Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat 16–49-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 18–49-vuotiaat. (Pfizer Biontech). Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Puhelinajanvaraus avataan 31.3. kello 10 ja sähköinen ajanvaraus 1.4. klo 10. Rokotusaikoja on tarjolla samalle päivälle. Lisää aikoja avataan myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.