Siirry sisältöön

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati aloittaa työnsä ja ottaa vastaan kirjoja arvioitavaksi

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati on valittu ja raati on aloittamassa työskentelyn.

Runeeberg Junior logo.

Raatiin kuuluvat sosionomi ja lastenkirjabloggari Isabella Fält, elintarviketieteiden maisteri ja paljon lukeva perheenisä Olli Ilander sekä kasvatustieteiden maisteri ja Uusimaa-lehden toimittaja Mika Laurila. Palkintokoordinaattorina toimii Porvoon kaupunginkirjaston palveluesimies Catharina Latvala.
Runeberg Junior -palkinto myönnetään kotimaiselle kaunokirjalliselle suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Esiraati tutustuu vuoden 2022 lokakuun jälkeen julkaistuihin kirjoihin ja valitsee näistä korkeintaan kymmenen ehdokasta palkinnon saajaksi. Raati ottaa kirjoja arvioitaviksi lokakuun loppuun saakka.
Esiraadin ehdokkaat julkistetaan marraskuussa. Palkinnon saajasta päättää porvoolaisista esikoululaisista ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista koostuva lapsiraati. Palkinnon saaja julkistetaan Runebergin päivänä 5.2.2024.
Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Palkinnon tarkoitus on edistää lasten lukuintoa.