Siirry sisältöön

Sagobackens daghemissä on todettu koronavirustartunta

Päiväkodissa Sagobackens daghem on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Päiväkodissa Sagobackens daghem on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut päiväkodissa 30 henkilöä. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään sunnuntaina 9. toukokuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet. 

Muilta osin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

– Muistutamme edelleen kaikkia siitä, että lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa täytyy jäädä kotiin matalalla kynnyksellä ja hakeutua koronatestiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo. 

Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30.