Siirry sisältöön

Suunnitelmat jalankulku- ja pyöräteistä nähtäville välillä Näse-Juttenkatu–August Eklöfin puisto sekä Tolkkistentie–Maistraatinkatu

Näsin ja Peippolan suunnista keskustaan tulevan pyöräliikenteen pääreitin kehittämissuunnitelmat välillä Näse-Juttenkatu–August Eklöfin puisto sekä Tolkkistentie–Maistraatinkatu on asetettu julkisesti nähtäville.

Pyöräilijä. En cyklist.

Nykyiset puistokäytäväyhteydet on tarkoitus muuttaa asvalttipäällysteisiksi jalankulku- ja pyöräteiksi, jossa jalankulkijoille ja pyöräilijöille erotellaan omat kaistansa. Pyöräilijöiden kaistat toteutetaan punaisella päällysteellä. Jalankulku- ja pyöräteiden uusi leveys on 5.0 m.

Tammikuussa tehdyssä asukaskyselyssä toivottiin Porvoonportin puistoalueelle lisää viihtyisyyttä puiden ja istutuksien muodossa. Tästä tullaan käynnistämään oma puistosuunnitteluhankkeensa ja puiden ja istutuksien lisääminen otetaan huomioon puistosuunnittelun yhteydessä.

Näsin ja Peippolan suunnasta keskustaan kulkevan pyöräreitin koko hankkeen suunnitelmien päätökset ovat menossa kaupunkikehityslautakunnan käsiteltäväksi 3. toukokuuta. Nyt julkisesti nähtävillä olevat suunnitelmaehdotukset ovat esillä 6.4.–20.4.2022 välisenä aikana palvelupiste Kompassissa sekä kaupungin internetpalvelussa.

Tänä aikana suunnitelma-alueeseen rajautuvien kiinteistöjen omistajilla ja haltijoilla sekä muilla osallisilla on mahdollisuus toimittaa muistutus suunnitelmaehdotuksesta kirjallisesti kuntatekniikalle palvelupiste Kompassin kautta, Rihkamatori B, 06100 Porvoo tai kirjaamo@porvoo.fi (avoinna: ma–pe klo 9–15, kuoreen/sähköpostiviestiin merkintä ”Katusuunnitelman muistutus”).

Pyöräreitin rakentaminen voidaan toteuttaa kesällä 2022. Maistraatinkadun sekä Tolkkistentien ja Maistraatinkadun välisen jalankulku- ja pyörätien toteutusaikatauluun vaikuttavat parhaillaan käynnissä olevat Porvoon veden vesihuollon saneeraustyöt.
Toteutuskuluihin on käytössä Traficomin myöntämää kävelyn ja pyöräilyn valtionavustusrahaa vuosille 2020–2022.