Siirry sisältöön

Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saaja on valittu

Porvoon kaupunki jakaa ensimmäistä kertaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustus annetaan vuosittain paikalliselle yritykselle, yhteisölle tai organisaatiolle toiminnasta ympäristön ja ilmaston hyväksi.

Porvoon kaupunki jakaa ensimmäistä kertaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustus annetaan vuosittain paikalliselle yritykselle, yhteisölle tai organisaatiolle toiminnasta ympäristön ja ilmaston hyväksi.

Vuoden 2020 Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saa porvoolainen Niin Mua Second Hand & Vintage kestävän kehityksen mukaisesta vaatekauppatoiminnastaan.

Tavoitteena käytettyjen vaatteiden käyttöasteen kasvattaminen

Niin Mua Second Hand & Vintagen liiketoiminta perustuu ympäristöystävällisyyteen ja on monipuolisella tasolla ilmastollisesti kestävää.

– Yrityksen liiketoiminta havainnollistaa ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden mukanaan tuomaa liiketoimintapotentiaalia ja on ekologisesti kestävä vaihtoehto nykypäivän ongelmalliselle kertakäyttökulttuurille, perustelee raadin puheenjohtaja ja Climate Leadership Coalition toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Yrityksen suurin tavoite on kasvattaa käytettyjen vaatteiden käyttöastetta Suomessa.

– Me haluamme omalta osaltamme olla osa kestävää kehitystä siten, että teemme laadukkaiden käytettyjen vaatteiden ostamisesta mahdollisimman helppoa, kertoo Niin Mua Second Hand & Vintage -yrittäjä Maarit Kautto.

Yrityksen toiminta tukee erinomaisesti myös Porvoon kaupungin tavoitteita kannustaa asukkaita kestäviin elämäntapoihin ja innostaa asukkaita aktiivisesti ympäristöystävällisiin valintoihin.

– Niin Mua Second Hand & Vintage tarjoaa sellaisia ratkaisuja kestävään arkeen, joihin jokaisella meistä on liittymäpintaa ja siinä samalla taklaa globaaleja ympäristöongelmia, toteaa kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Markkinointivideo yrityksen omaan käyttöön

Niin Mua Second Hand & Vintagelle luovutetaan Tuen ilmastotekojen Porvoota -diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka tuotetaan yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa. Syvemmälle yrityksen toimintaan pureudutaan Porvoopodin podcast-lähetyksessä.

Markkinointivideo on katsottavissa kaupungin YouTube-kanavalla ja Tuen ilmastotekojen Porvoota -verkkosivustolla. Verkkosivustolta löytyy linkki myös Porvoopodiin ja podcast -lähetykseen.

Tunnustuksen saajan valitsee vuosittain raati

Tuen ilmastotekojen Porvoota -haku on ollut auki kaikille paikallisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille elokuun alusta syyskuun loppuun. Hakuaikana kaupungille saapui neljä hakemusta.

Tunnustuksen saajan valinnasta vastaa raati, jonka puheenjohtajana tänä vuonna toimii Climate Leadership Coalition toiminnanjohtaja Jouni Keronen ja jäseninä kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Lisätietoja

Kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta, Porvoon kaupunki,
puh. 040 676 1479,
sanna.paivarinta@porvoo.fi

Raadin puheenjohtaja, Climate Leadership Coalition toiminnanjohtaja Jouni Keronen,
puh. 050 453 4881
jouni.keronen@clc.fi

Niin Mua Second Hand & Vintage -yrittäjä Maarit Kautto,
puh. 040 673 7847
info@niinmua.com