Hoppa till innehåll

Mottagaren av utmärkelsen ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå” har valts

Borgå stad delar första gången ut utmärkelsen ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå”. Utmärkelsen tilldelas årligen ett lokalt företag, en lokal sammanslutning eller organisation för miljö- och klimatfrämjande verksamhet.

Borgå stad delar första gången ut utmärkelsen ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå”. Utmärkelsen tilldelas årligen ett lokalt företag, en lokal sammanslutning eller organisation för miljö- och klimatfrämjande verksamhet.

Utmärkelsen ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå” tilldelas år 2020 Borgåföretaget Niin Mua Second Hand & Vintage för klädbutikens främjande av hållbar utveckling.

Målet är att öka användningsgraden för begagnade kläder

Affärsverksamheten för Niin Mua Second Hand & Vintage baserar sig på miljövänlighet och är klimatmässigt hållbar på en mångsidig nivå.

— Företagets affärsverksamhet åskådliggör den affärsverksamhetspotential som klimatförändringen och den cirkulära ekonomin medför och är ett ekologiskt hållbart alternativ till dagens problematiska engångskultur, motiverar Jouni Keronen, juryns ordförande och verkställande direktör för Climate Leadership Coalition.

Företagets största mål är att öka användningsgraden för begagnade kläder i Finland.

— Vi vill för vår del vara en del av den hållbara utvecklingen så att vi gör det så lätt som möjligt att köpa begagnade kläder av god kvalitet, berättar Niin Mua Second Hand & Vintage-företagaren Maarit Kautto.

Företagets verksamhet stöder på ett utmärkt sätt också Borgå stads mål att uppmuntra invånare till hållbara levnadsvanor och uppmuntra invånare aktivt till miljövänliga val.

— Niin Mua Second Hand & Vintage erbjuder sådana lösningar för en hållbar vardag som var och en av oss har beröringspunkter med och vi tacklar samtidigt globala miljöproblem, konstaterar Sanna Päivärinta, stadens expert på hållbar utveckling.

Marknadsföringsvideo för företagets eget bruk

Diplomet ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå” överräcks Niin Mua Second Hand & Vintage för företagets miljö- och klimatfrämjande verksamhet. Utöver diplomet får företaget till sin användning en marknadsföringsvideo som produceras i samarbete med Borgå stad. Företagets verksamhet lyfts fram mer djupgående i podcastsändningen i Borgåpodden.

Marknadsföringsvideon kan ses på stadens YouTube-kanal och webbplatsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå. På webbplatsen finns en länk till Borgåpodden och podcastsändningen.

En jury väljer varje år mottagaren av utmärkelsen

Ansökan för ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå” har varit öppen för alla lokala företag, sammanslutningar och organisationer från ingången av augusti till utgången av september. Under ansökningstiden lämnades in fyra ansökningar till staden.

Utmärkelsens mottagare väljs av en jury, vars ordförande i år är Jouni Keronen, verksamhetsledare för Climate Leadership Coalition och juryns medlemmar är Leena Alihakkola, verksamhetsledare för miljörörelsen inom utvecklingsbolaget Posintra, Juho Heikkilä, ordförande för Borgå ungdomsfullmäktige och Sanna Päivärinta, stadens expert på hållbar utveckling.

Mera information

Sanna Päivärinta, expert på hållbar utveckling, Borgå stad,
tfn 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi

Juryns ordförande Jouni Keronen, verksamhetsledare för Climate Leadership Coalition
tfn 050 453 4881
jouni.keronen@clc.fi

Niin Mua Second Hand & Vintage-företagare Maarit Kautto,
tfn 040 673 7847
info@niinmua.com