Tuen Ilmastotekojen Porvoota

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Hakukriteerit

Tunnustusta voivat hakea yritykset, yhteisöt tai organisaatiot, joiden:

  • Y-tunnus sijoittuu Porvooseen
  • toiminta sijoittuu Porvooseen
  • toiminta tukee kaupungin ympäristö- ja ilmastotavoitteita
  • ympäristö- tai ilmastoteko on toteutunut ennen vuotta 2020

Kaikki neljä kriteeriä on täytyttävä hakukelpoisuuden saamiseksi. Porvoon kaupunkikonserniin kuuluvat yritykset tai yhteisöt eivät voi hakea tunnustusta.

Porvoon kaupungin tavoitteena on olla ilmastotyön edelläkävijä vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteet ja se, mitä ilmastotyön edelläkävijä sisältää, on avattu tarkemmin kaupunkistrategiassa.

Porvoon kaupunkistrategia

Hakuaika ja -lomake

Haku on avattu 3. elokuuta. Hakuaika päättyy 30. syyskuuta.

Tunnustuksen saajan valitsee raati, jossa ovat mukana Climate Leadership Councilin toiminnanjohtaja ja Sitran vanhempi neuvonantaja Jouni Keronen, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Hakulomake

Palkintona tunnustus ja näkyvyyttä kaupungin viestintäkanavissa

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajalle luovutetaan diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Lisäksi kaupunki toteuttaa palkinnonsaajasta ja sen toiminnasta videon, jota palkinnonsaaja voi hyödyntää myös omassa markkinoinnissaan. Tunnustuksen saaneesta yrityksestä, yhteisöstä tai organisaatiosta tehdään myös podcast -lähetys Porvoopodiin.

Lisätietoja:

Sanna Päivärinta, kestävän kehityksen asiantuntija
puh. 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi