Tuen Ilmastotekojen Porvoota

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Vuoden 2020 tunnustuksen saaja

Vuonna 2020 Tuen Ilmastotekojen Porvoota tunnustuksen saa Niin Mua Second Hand & Vintage kestävän kehityksen mukaisesta vaatekauppatoiminnastaan.

Yrityksen liiketoiminta perustuu ympäristöystävällisyyteen ja on monipuolisella tasolla ilmastollisesti kestävää. Liiketoimintaidea havainnollistaa ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden mukanaan tuomaa liiketoimintapotentiaalia ja on ekologisesti kestävä vaihtoehto nykypäivän ongelmalliselle kertakäyttökulttuurille. Yrityksen suurin tavoite on kasvattaa käytettyjen vaatteiden käyttöastetta Suomessa.

Tunnustuksen saajan valinnasta vastaa raati, jonka puheenjohtajana vuonna 2020 toimii Climate Leadership Coalition toiminnanjohtaja Jouni Keronen ja jäseninä kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Palkintona tunnustus ja markkinointivideo yrityksen omaan käyttöön

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajalle luovutetaan diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka tuotetaan yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa. Syvemmälle yrityksen toimintaan pureudutaan Porvoopodin podcast-lähetyksessä.

Porvoopodi: Niin Mua Second Hand & Vintage

Tunnustus jaetaan myös vuonna 2021

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustus jaetaan myös vuonna 2021. Tarkemmista hakuohjeista ja -ajoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Sanna Päivärinta, kestävän kehityksen asiantuntija
puh. 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi