Siirry sisältöön

Ulkoliikuntapaikoilla rajoitukset jatkuvat heinäkuussa

Ulko- ja sisäliikuntapaikkoja koskevat rajoitukset jatkuvat heinäkuun loppuun asti ennallaan.

Ulko- ja sisäliikuntapaikkoja koskevat rajoitukset jatkuvat heinäkuun loppuun asti ennallaan.

Aluehallintovirastot päivittivät ohjeitaan kokoontumisrajoituksiin ja niiden käytännön toteutukseen 16. kesäkuuta. Tartuntatautilaki antaa mahdollisuuden määräysten antamiseen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Aluehallintovirastojen määräysten mukaan korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuudet ovat heinäkuussa sallittuja. Suurempia, 51-500 henkilön tilaisuuksia voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamia tarkempia ohjeita. Tietyin lisäedellytyksin alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi 1.7. alkaen järjestää myös yli 500 henkilön tapahtuman. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene.

Kaupungin liikuntapalvelut suosittelee, että viranomaisten antamia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan edelleen myös pienimmissä enintään 50 henkilön kokoontumisissa ja yleisötilaisuuksissa.
Liikuntapalvelut on lähettänyt ohjeet sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöä koskevat tarkemmat ohjeet tiloja käyttäville ja niissä harjoituksia järjestäville seuroille. 

Käytetään ahkerasti ulkoliikuntapaikkoja ja noudatetaan ohjeita 

Ulkoliikuntapaikat, kuten lähiliikuntapaikat ja ulkokuntoiluvälineet ovat asukkaiden vapaasti käytössä. Myös jalkapallo- ja muut urheilukentät ovat asukkaiden käytössä, kun niillä ei ole seurojen varaamia vuoroja. Paikkojen turvallista käyttöä koskevat ohjeet onkin kaikkien syytä pitää mielessään. Samalla, kun liikuntapalvelut kannustaa kaiken ikäisiä porvoolaisia liikuntapaikkojen käyttöön, se pyytää vanhempia muistuttamaan myös lapsia ja nuoria ohjeiden noudattamisesta.

Keskeiset ohjeet ulkoliikuntapaikkoja käyttäjille:

– Ulkoliikuntapaikkoja ei saa käyttää, jos on sairauden oireita.
– Pese kädet saippualla ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Käytä omaa käsidesiä.
– Wc:t ovat avoinna.
– Pukutilat on suljettu, joten saavu ulkoliikuntapaikalle ja poistu sieltä harjoitusvarusteissa. 
– Vältä ulkoliikuntapaikalla turhaa oleskelua.
– Sylkeminen ulkoliikuntapaikoilla on kielletty.
– Pidä huoli liikuntapaikasta. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukaasi.
– Jos harrastamaasi lajiin liittyy lajikohtaisia turvallisuuteen liittyviä ohjeita, noudata niitä. Ks. esim. www.olympiakomitea.fi

Lisätietoja: liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen, 040 489 9809, pasi.liitiainen@porvoo.fi