Siirry sisältöön

Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa

Haaveiletko omasta pihasta ja talosta uudella asuinalueella? Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa 26. lokakuuta. Tontteja on tarjolla mm. Mansikkaniityssä, Vallikivessä ja Länsi-Haikkoossa.

Haaveiletko omasta pihasta ja talosta uudella asuinalueella? Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa 26. lokakuuta. Tontteja on tarjolla mm. Mansikkaniityssä, Vallikivessä ja Länsi-Haikkoossa.

Tietoa omakotitonteista tontti-infossa 26. lokakuuta  

Kaikilla Porvoon kaupungin tonteista kiinnostuneilla on tilaisuus tulla tontti-infoon esittämään kysymyksiä omakotitonteista. Mikäli kaavamerkinnät tai rakennusmääräykset tuntuvat hankalilta, tontti-info on oiva tilaisuus saada niihin selvyyttä. Tontti-infossa tutustutaan haettavana olevien tonttien asemakaavamerkintöihin, rakennustapaohjeisiin ja muihin tietoihin. 
 
Porvoon kaupunki järjestää kaikille avoimen tontti-infon sähköisenä Teams-kokouksena maanantaina 26. lokakuuta klo 16. Info jatkuu niin kauan kuin kysymyksiä ja keskusteltavaa riittää, kuitenkin enintään klo 18 asti. Paikalla ovat rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnittelun ja tontinluovutuksen asiantuntijat.
 
Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla osoitteeseen kiinteisto.mittaus@porvoo.fi. Linkki Teams-kokoukseen lähetetään kaikille ilmoittautuneille. 

Tarjolla on 84 omakotitonttia 

Porvoon kaupungilla on haettavana yli kahdeksankymmentä omakotitonttia eri puolilla kaupunkia. Tontteja luovutetaan hyvien yhteyksien taajama-alueella Mansikkaniityssä, Vallikivessä, Länsi-Haikkoossa, Toukovuoressa ja Kevätlaaksossa. Tontteja on tarjolla myös Kerkkoon ja Hinthaaran kylissä, keskellä maalaisidylliä, aktiivisen kyläyhteisön ympäröimänä.
 
30 tonttia luovutetaan tarjousten perusteella. Nämä ovat suurimmaksi osaksi tontteja uusilta omakotialueilta, jotka nyt tulevat ensimmäisen kerran myyntiin. 
 
– Mansikkaniitystä ja Vallikivestä saadaan nyt viimein myyntiin yksikerroksisten talojen rakentamiseen soveltuvia tontteja. Näistä on tullut paljon kyselyjä viimeisten vuosien aikana, koska rakentajat ovat alkaneet suosimaan näitä. Nyt suurin osa tarjouskilpailun tonteista onkin sellaisia, joille voi rakentaa yksikerroksisen talon, kertoo maankäyttöinsinööri Karin Kolis.
 
Lisäksi yksi Kevätlaakson tontti luovutetaan huutokaupalla huutokaupat.com-sivuston kautta. Tämä mahdollistaa sen, että tarjoajat pystyvät näkemään, mitä muut ovat tontista tarjonneet ja halutessaan voivat nostaa tarjoustaan.
 
Muut tontit luovutetaan kiinteällä hinnalla. Kiinteähintaiset tontit on ostamisen sijasta mahdollista myös vuokrata. Omakotitontteja luovutetaan sekä yksityishenkilöille että ammattirakentajille. 

Hakemukset ja lisätiedot

Tontteja koskevat hakemukset ja tarjoukset tulee jättää kirjallisina. Tarjousten jättöaika päättyy perjantaina 13. marraskuuta 2020. Kiinteähintaisia tontteja voi hakea jatkuvasti ja ne luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.
 
Lisätietoa tonteista, niiden koosta, hinnoista, hakuohjeista ja rakennustapaohjeista sekä kyseessä olevan alueen asemakaavasta löytyy Porvoon kaupungin Internet-palvelusta osoitteesta www.porvoo.fi/tontit.
 
Lisätietoa: 
maanmittausinsinööri Mervi Fors,
puh. 040 489 5760,
mervi.fors@porvoo.fi