Omakotitontit

Haaveiletko omasta talosta uudella asuinalueella tai vanhan omakotialueen keskellä? Syksyn aikana voit hakea omakotitontteja eri puolilta kaupunkia.

Omakotitontteja haettavana tarjousten perusteella 25.10. – 15.11.2021

Haikkoonlampi
Metsäkauriintie 3 ja Napaketuntie 4
Keijukaispolku 2a ja 2b
Turulankuja 4
Ahomansikankatu 1

Tontti-info 27.10.

Tule tutustumaan haettavana oleviin tontteihin keskiviikkona 27. lokakuuta klo 17 - 19 Kunnantalolle kokoushuone Visioon, osoitteeseen Rihkamakatu 7, B-rappu, 3. kerros, 06100 Porvoo. Tilaisuudessa ei ole valmiita esityksiä. Illan aikana tontinhakijoilla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa ja saada opastusta tontin hakuun ja rakentamiseen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen etukäteen sähköpostilla. Kerro sähköpostissa, montako teitä tulee ja mihin aikaan arvioit, että tulette paikalle. Ehdotamme toista aikaa, jos näyttää siltä, että johonkin aikaan on paljon tulijoita.

Jos koronatilanne heikkenee, pidetään info Teamsin välityksellä. Kerromme mahdollisista muutoksista ilmoittautuneille sähköpostitse.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: kiinteisto.mittaus@porvoo.fi 

Jatkuvassa haussa olevat omakotitontit

Porvoon kaupungin vapaana olevat kiinteähintaiset omakotitontit ovat jatkuvassa haussa. Tontit luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Joskus joku tontinvaraaja peruu tonttivarauksen. Vapautuneet kiinteähintaiset tontit tulevat hakuun maanantaisin. Julkaisemme haettavaksi tulevien tonttien osoitteet edellisellä viikolla.

Vapaat tontit

Ennen tonttihakemuksen jättämistä

Perehdythän huolellisesti tonttien tietoihin ennen kuin täytät tonttihakemuksen. Kiinnitä erityistä huomiota kaavamääräyksiin ja rakennustapaohjeisiin, jotka ovat tonttialueiden esittelyjen yhteydessä.

Tontin valinta vaikuttaa olennaisesti siihen, millaisen talon voit rakentaa. Siksi on hyvin tärkeää, että tutustut eri tonttien erilaisiin rakentamisvelvoitteisiin. Haethan vain sellaisia tontteja, joihin olet valmis rakentamaan rakennustapaohjeiden mukaisen ja rakentamisvelvoitteen täyttävän talon.

Tuleviin tontteihin ja tonttien hakemiseen liittyvät kysymykset:

Mervi Fors
Karin Kolis

Jos sinulla on kysyttävää kaavamääräyksistä tai rakennustapaohjeista, ota yhteys ennen tontin hakemista rakennustarkastajaan.