Hoppa till innehåll

Lediga egnahemstomter på kartan

Lediga egnahemstomter i grönt. Du får reda på pris och annan information genom att klicka på tomten.

Reserverade tomter blir ibland lediga igen. Fastpristomter som blivit lediga läggs upp till ansökan på måndagar. Vi publicerar adresserna på tomterna veckan innan man kan ansöka om tomterna.

Måndagen 26.9.2022 kan man ansöka om följande tomter:

Vårdalsvägen 53, Vårdalen
Carlandersvägen 2, Hindhår

Egnahemstomter för ansökan 24.10 – 14.11.2022

Tomter som säljs på basis av anbud

  • Haikostranden 16 st
  • Haikoträsket 4 st

Tomter till fasta priser

  • Haikostranden 26 st

Info om tomter 26.10

Kom och bekanta dig med stadens lediga tomter onsdagen den 26 oktober kl. 16.30 – 19 till mötesrum Visio i Kommunhuset, till adressen Krämaregatan 7, B trappan, 3:e våningen, 06100 Borgå.

Till infot kan man komma när som helst under kvällen och fråga om alla egnahemstomter som nu kan sökas. På tillställningen hålls två cirka 10 minuters presentationer med samma innehåll om Haikostrandens nya tomter. Presentationerna börjar klockan 17 och 18. Övrig tid är reserverad till att tomtsökarna har möjlighet att diskutera med experterna och få vägledning om tomtansökan och byggande.

Vänligen anmäl dig till tillställningen på förhand via e-post. Berätta i samband med anmälan vilket område du är intresserad av och om du redan har några frågor i tankarna som du önskar få svar på.

Beteckningar för våningstal för egnahemshus

I detaljplanerna finns det olika beteckningar gällande våningstal. Beteckningen för våningstal bestämmer hur många våningar en byggnad som byggs på tomten får ha. Även tomtens utformning påverkar hurdant hus man får bygga på tomten. Om tomten är en sluttningstomt, ska man bygga ett sluttningshus på tomten. När huset planeras ska man sträva efter att huset passar in i omgivningen.

Kontaktuppgifter, ansökan om egnahemstomt

Mervi Fors

Lantmäteriingenjör

Beställ nyhetsbrev för inflyttare

Drömmer du om att flytta till Borgå eller är du intresserad av nya bostadsområden?