Hoppa till innehåll

Egnahemstomter i Majberget

Endast några kilometer från Borgå centrum mot sydost byggs Majbergets område för ca 1 400 invånare, där naturen skapar en egen frid och där alternativen styrs av principerna om hållbar utveckling.

Lediga tomter på kartan

Lediga egnahemstomter i grönt, reserverade tomter i gult. Du får reda på pris och annan information genom att klicka på tomten.

Majbergets bostadsområde

Majberget är ett ypperligt bostadsområde för den som njuter av att bo nära naturen. Från en del av egnahemshustomterna kommer man direkt från sin egen gårdsplan till det populära skidspåret Humla som går bakom de nordligaste tomterna i Majberget. Från områdets sydliga del är det en vacker utsikt över Stensböleviken och till Svinö. Ekuddens naturstig och Ruskis naturskyddsområde med sina fågelskådningstorn ligger också nära Majberget.

Lokala tjänster

I Majberget finns stadens enda skiftesvårdsdaghem. De närmaste butikerna finns i Vårberga bostadsområde som är beläget på knappa 1,5 kilometers avstånd med cykel eller till fots. Med bil blir avståndet ca 2,5 kilometer.

Planerat till energieffektivt

Majbergets område är planerat helhetsmässigt ur energieffektivitetssynpunkt börjande från planläggningen. Även invånarna kan med sina val påverka sin egen energiförbrukning, vilket återbetalar sig som lägre el- och uppvärmningskostnader. Majberget är det första bostadsområde där bland annat trafiken är planerad så att det uppkommer minsta möjliga koldioxidutsläpp då man rör sig från en plats till en annan.

Detaljplan och bygganvisningar

Tarkmansvägen 22, 13-6010-7

Tomten ligger i en sluttning. Byggnaden måste byggas så att den är infälld i sluttningen.

Jordmån

En del av tomterna står på lermark. Byggandet av husgrunden kan kräva pålning. Mera information om specialförhållandena på tomter med lerbotten finns på sidan Bra att veta innan du ansöker en tomt.

Karta över tomterna

Tarkmansvägen 22

Foto på tomten i adressen Tarkmansvägen 22.