Siirry sisältöön

Vauhtia ja vipellystä kun päiväkotien lapset kutsuvat huoltajansa mukaan liikuntapäivään

Porvoon varhaiskasvatuksen ensimmäinen yhteinen liikuntapäivä järjestetään torstaina 27.4. Huoltajien tullessa hakemaan lapsia kotiin heillä on mahdollisuus yhdessä liikkuen suorittaa erilaisia tehtäviä.

Kukin päiväkoti on suunnitellut toimintapisteet tai tehtävät oman yksikön resurssien mukaan. Myös perhepäivähoitajat järjestävät liikuntaa.

– Lapset ovat saaneet olla vahvasti mukana suunnittelussa. Lasten ideoita ja toiveita on huomioitu mahdollisimman paljon. Luvassa on muun muassa köydenvetoa, suunnistusta ja temppuratoja, kertoo projektityöntekijä Sirpa Ekblom.

Liikkuvat Lillit & Vikkelät Viikarit on Porvoon Liikkuvan varhaiskasvatuksen hanke, joka käynnistyi keväällä 2020. Hankkeen tavoitteena on ollut liikunnallisen toimintakulttuurin tukeminen varhaiskasvatuksessa. Hankkeen aikana on saavutettu tavoite, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä.

Seuraava liikuntapäivä syyskuussa

Hankkeen pyrkimyksenä on myös ollut lisätä huoltajien tietoisuutta liikkuvasta elämäntavasta ja kannustaa huoltajia liikkumaan yhdessä lastensa kanssa. Tästä syntyi muun muassa idea yhteisestä liikuntapäivästä. Päivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, seuraava liikuntapäivä on suunniteltu syyskuulle.

Myös päivän nimi on lasten ja henkilökunnan ideoima. Päiväkodeista tuli lähes 30 nimiehdotusta, josta työryhmä valitsi kaksi nimeä jatkoon. Päiväkotien lapset ja henkilökunta päättivät äänestyksen jälkeen antaa päivälle nimeksi ”Vauhtia ja vipellystä” (sv. Fart och fläng).

Hankkeessa on mukana Porvoon kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen kunnalliset ja yksityiset päiväkodit sekä kunnallinen perhepäivähoito eli noin 2 500 lasta. Heidän toiminnallisen arkensa mahdollistaa yhteensä 570 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Aiheesta aikaisemmin: