Siirry sisältöön

Vuoden 2023 Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustus on jälleen haettavissa

Yritykset, yhteisöt ja organisaatiot voivat jälleen hakea itselleen Porvoon kaupungin myöntämää Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustusta omasta toiminnastaan ilmaston ja ympäristön hyväksi. Tunnustuksen saaja saa palkinnoksi markkinointivideon yrityksen, yhteisön tai organisaation omaan käyttöön. Tunnustus jaetaan torstaina 14. syyskuuta Clean World Porvoo -tapahtumassa. Tunnustusta voi hakea 11. kesäkuuta saakka.

Tunnustuksen kautta näkyvyyttä yrityksen toiminnalle

Porvoon kaupunki jakaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen nyt neljättä kertaa. Hakemuksen voivat jättää kaikki itäuusmaalaiset yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot, joiden toiminta sijoittuu Porvooseen.

Tunnustusta voi hakea kaikille ennen vuotta 2023 tehdyille ilmasto- ja ympäristötoimille. Pieneltä tuntuvat teotkin ovat tärkeitä ja kannustamme ehdottomasti kertomaan myös niistä. Hakemus on erittäin helppokäyttöinen ja sen täyttäminen vie vain 10 minuuttia. Tunnustus on siis todella kustannustehokas mahdollisuus saada paljon näkyvyyttä organisaation ilmastotyölle, kannustaa kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Esimerkkejä mahdollisista ilmasto- ja ympäristöteoista ovat porvoolaisten kestävän arjen valintojen tukeminen, ympäristönäkökulmien huomioiminen organisaation toimitusketjuissa, tietoisuuden lisääminen kestävistä valinnoista organisaation oman toiminnan kautta sekä organisaation toiminnan energiatehokkuuden lisääminen.

Tunnustuksen saajan valitsee raati, johon kuuluvat Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Marina Nyberg, kehitysyhtiö Posintran kestävän liiketoiminnan johtaja Leena Alihakkola, viime vuoden tunnustuksen saaneen Iotoi Oy:n toimitusjohtaja Johnny Holmström, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Mila Fagerlund sekä kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Ilmastoystävällinen yritystoiminta tuo kilpailuetua

Porvoon kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa, että kestävän arjen ja kestävien valintojen merkitys korostuu ja yrityksillä on sen mahdollistamisessa tärkeä rooli.

Yritystoiminnan kehittäminen kohti hiilineutraaliutta ja kiertotalouden periaatteita tuo yrityksille kilpailuetua, mutta on samalla myös yritystoiminnan elinehto jo lähitulevaisuudessa, toteaa Päivärinta.
Porvoon kaupunki haluaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksella antaa tunnustusta niille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille, jotka jakavat kaupungin tahtotilan kestävän arjen mahdollistamiseksi sekä ilmasto- ja ympäristötoimien edistämiseksi.