Siirry sisältöön

Walk in -rokotukset jatkuvat Taidetehtaalla

Porvoo on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 79,2 ja tartuntoja todettiin viime viikolla 18. Altistuneita oli 113.

Porvoo on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 79,2 ja tartuntoja todettiin viime viikolla 18. Altistuneita oli 113.

Porvoon kaupungin johtoryhmä totesi kokouksessaan tiistaina 13. heinäkuuta, ettei koronarajoituksiin toistaiseksi tule muutoksia, mutta kehottaa kaikkia huomioimaan muuttuneen epidemiatilanteen.

 – Lomakausi ja Porvoon matkailukesä ovat hyvässä vauhdissa. On tärkeää, että kaupunkilaiset, matkailijat ja alan toimijat toimivat vastuullisesti ja terveysturvallisesti, ettei tilanne tästä pääse pahenemaan, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula muistuttaa.

Edelleen on syytä käyttää kasvomaskia, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.

Nuorten toivotaan hakeutuvan rokotuksiin ennen koulujen alkua

Maanantaina aloitetut ns. walk in -rokotukset jatkuvat Taidetehtaalla. Walk in -rokotuksessa kaikki yli 16-vuotiaat ja sekä riskiryhmiin kuuluvat 12–15-vuotiaat porvoolaiset voivat tulla ottamaan ensimmäisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta. Erityisesti nuorten toivotaan ottavan rokotuksen.

– Nuoret ovatkin hakeutuneet rokotuksiin kiitettävästi, mutta toivomme, että saisimme tässä ryhmässä rokotekattavuuden mahdollisimman hyväksi ennen koulujen alkua, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Tällä hetkellä ikäryhmässä 12–19-vuotiaat ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 32 prosenttia porvoolaisista.

Tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund muistuttaa, että Porvoossakin todettu koronaviruksen deltavariantti näyttää aiheuttavan perusvirusta enemmän oireita nuorillakin.

– Myös yhden rokoteannoksen saaneet ovat saaneet oireita, joskin ne ovat olleet lyhytkestoisempia, Westerlund toteaa.

Walk in -rokotuksia annetaan Taidetehtaalla maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10–14 niin kauan kun rokoteannoksia riittää. Ajanvarauksella rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.