Siirry sisältöön

Yhä useampi kulkee Kyläkyydin matkassa

Porvoon kaupungin viime syksystä alkaen tarjoama Kyläkyyti-palvelun käyttäjämäärät ovat kasvussa. Alkuvuodesta alkaen kyytiläisiä on kutsubussissa matkannut viikossa noin kolmisenkymmentä, mikä tekee kuukaudessa noin sata matkustajaa.

– Olemme tästä kehityksestä iloisia, toki matkustajia mahtuu kyytiin enemmänkin. Tämä on palvelu, jota kannattaa hyödyntää ja siten vähentää oman auton käyttöä, liikennesuunnittelupäällikkö Hanna Linna-Varis toteaa.
Kyläkyyti on Porvoon haja-asutusalueita palveleva kutsubussi, joka liikennöi arkisin ja lauantaisin Porvoon kaupungin keskusta-alueen ja pohjoisten ja läntisten kylien sekä Askolan kirkonkylän välillä. Keskusta-alueen sisällä palvelua ei voi hyödyntää.
Matkahuolto vastaa Reitit ja Liput-sovelluksesta, jonka avulla kyydin tilaaminen on vaivatonta.
– Matkoja tilataan lähes 90-prosenttisesti meidän sovelluksellamme, loput puhelimella, kehityspäällikkö Johanna Taskinen Matkahuollosta kertoo.
Matkustajamäärien positiivisen kehityksen vuoksi Porvoon kaupunki on päättänyt jatkaa Kyläkyyti-palvelua ainakin toukokuun 2023 loppuun saakka.
Kyläkyyti ei liikennöi koulujen kesäloma-aikana eikä arkipyhinä. Kevään viimeinen liikennöintipäivä on 28.5.2022. Palvelu käynnistyy uudelleen syyskuussa 2022.


Kevätkampanjalla kaksi maksutonta matkaa, ja kanta-asiakkaille alennusta


Kyläkyydin käytön kasvattamiseksi ja uusien kyytiläisten houkuttelemiseksi matkan Reitit ja Liput-sovelluksella tilaavat saavat kaksi maksutonta matkaa syöttämällä sovellukseen koodit kylä1 ja kylä2. Tarjous on voimassa 28.5.2022 asti.
Kanta-asiakkaat saavat 20 % alennuksen sovellustilauksista. Kanta-asiakasalennuksen saa, kun on tilannut Kyläkyydin sovelluksella 10 kertaa. Alennus on voimassa toukokuun 2023 loppuun asti.
Kyydin hinta on 3,5 €–9 € matkan pituudesta riippuen. Sovelluksesta näkee matkan hinnan etukäteen.
Kyläkyyti palvelee arkisin klo 17–20.45 ja lauantaisin klo 9–15 keskusta-alueen, sairaalan, Kokonniemen, pohjoisten ja läntisten kylien (Saksala, Suomenkylä, Haksi, Virtaala, Tuorila, Kerkkoo, Veckjärvi, Sannainen, Jakari, Ilola, Sikilä, Vanhamoisio, Kaarenkylä, Vahijärvi, Vakkola, Särkijärvi, Hinthaara ja Monninkylä) sekä Askolan kirkonkylän välillä.