Siirry sisältöön

Yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot – On aika hakea tunnustusta ilmasto- ja ympäristötoimille

Yritykset, yhteisöt ja organisaatiot voivat jälleen hakea itselleen Porvoon kaupungin myöntämää Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustusta omasta toiminnastaan ilmaston ja ympäristön hyväksi. Tunnustuksen saaja saa palkinnoksi markkinointivideon yrityksen, yhteisön tai organisaation omaan käyttöön. Haku on käynnissä 17. kesäkuuta asti. Tunnustus jaetaan torstaina 22. syyskuuta kestävän kehityksen foorumi Clean World Porvoon yhteydessä.

Porvoon kaupungin tunnus.

Myös pienet teot merkitsevät!

Porvoon kaupunki jakaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen tänä vuonna kolmatta kertaa. Hakemuksen voivat jättää kaikki itäuusmaalaiset yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot, joiden toiminta sijoittuu Porvooseen. Tunnustusta voi hakea kaikille ilmasto- ja ympäristötoimille.

– Hakulomakkeessa tulee myös kertoa, miten yritys on huomioinut ympäristön ja ilmaston omassa toiminnassaan ennen tätä vuotta. Tuetko porvoolaisten kestävän arjen valintoja? Onko toimitusketjuissasi huomioitu ympäristönäkökulmia? Lisääkö toimintasi tietoisuutta kestävistä valinnoista? Oletko lisännyt toimintasi energiatehokkuutta? Myös pieneltä tuntuvat teot ovat tärkeitä ja kuulemme niistä erittäin mielellämme! kannustaa kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Tunnustuksen saajan valitsee raati, johon kuuluvat Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, kehitysyhtiö Posintran kestävän liiketoiminnan johtaja Leena Alihakkola, viime vuoden tunnustuksen saaneen Sarwa Yoga Oy:n perustaja Tea Jääskeläinen, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ronja Flykt sekä kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Matkalla kohti kestävää arkea

Porvoon kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa, että kestävän arjen merkitys korostuu ja yrityksillä on sen mahdollistamisessa tärkeä rooli.

– Totuus on, että yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot vastaavat kestävien tuotteiden ja palveluiden tarjoamisesta kuluttajalle. Kestävä kuluttaminen kiinnostaa yhä useampaa ja myös lainsäädäntö ohjaa yhä vahvemmin yrityksiä toimimaan vastuullisesti. Lisääntynyt kysyntä mahdollistaa paitsi kuluttajan kestävän arjen valinnat myös yritysten liiketoiminnan menestymisen, toteaa Päivärinta.

Porvoon kaupunki haluaa Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksella antaa tunnustusta niille yrityksille, yhteisöille ja muille organisaatioille, jotka jakavat kaupungin tahtotilan kestävän arjen mahdollistamiseksi sekä ilmasto- ja ympäristötoimien edistämiseksi.