Siirry sisältöön

Yritys, yhteisö tai organisaatio – hae ilmastotyön edelläkävijäksi

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Haku tunnustuksen saajaksi on avattu 3. elokuuta. Hakuaika päättyy 30. syyskuuta.

Kuka voi hakea tunnustusta?

Tunnustusta voivat hakea paikalliset yritykset, yhteisöt tai organisaatiot, jotka elävät kestävää arkea ja ottavat aktiivisesti osaa kaupungin ympäristö- ja ilmastotavoitteiden edistämiseen. Poikkeuksen muodostavat Porvoon kaupunkikonserniin kuuluvat yritykset tai yhteisöt, joilla ei ole hakuoikeutta.

– Hakukriteereitä on neljä. Yrityksen, yhteisön tai organisaation on oltava porvoolainen, toiminnan on tuettava kaupungin ympäristö- ja ilmastotavoitteita, toiminnan on sijoituttava Porvooseen ja tunnustusta voi hakea ainoastaan toiminnalle tai teolle, joka on toteutettu ennen vuotta 2020, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Valitsijaraati valitsee tunnustuksen saajan

Tunnustuksen saajan valitsee kaikkien hakeneiden joukosta valitsijaraati, johon kuuluvat Climate Leadership Councilin toiminnanjohtaja ja Sitran vanhempi neuvonantaja Jouni Keronen, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Tunnustus jaetaan syksyllä järjestettävässä tilaisuudessa.

Palkintona tunnustus ja markkinointivideo palkinnon saajasta

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajalle luovutetaan diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Lisäksi kaupunki toteuttaa palkinnon saajasta ja sen toiminnasta videon, jota palkinnon saaja voi hyödyntää myös omassa markkinoinnissaan. Tunnustuksen saaneesta yrityksestä, yhteisöstä tai organisaatiosta tehdään myös podcast-lähetys Porvoopodiin.

Lisätietoja

Kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta
puh. 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi