Kulttuuri

Päiväkoti- ja perhepäivähoidon ryhmien vierailut
J. L. Runebergin kodissa 1.-19.2.2021

Suomen kansallisrunoilija syntyi 5.2.1804. Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivän vietolla on pitkät perinteet Porvoossa. Tänä vuonna on tarjolla monta digitaalista tuotantoa aiheeseen liittyen, mutta varhaiskasvatuksessa olevien lasten on myös mahdollista vierailla Runebergin kotimuseossa. Vierailun aikana lapset saavat kuulla sekä Runebergin päivän vietosta että kodin arjesta. Tutustumme opastuksen aikana yhdessä 1800-luvun tapoihin ja tarinoihin. Samalla harjoittelemme museovierailua ihan yleisesti, eli liikutaan varovaisesti eikä museoesineisiin saa koskea.

Vierailut tapahtuvat turvallisesti vain oman ryhmän kanssa, eikä museossa ole muita vierailijoita käynnin aikana. Kierros kestää noin 45 minuuttia, mutta otamme ryhmät vastaan kahden tunnin välein, jotta tila ehditään tuulettaa ja siivota ryhmien välillä. Kaikki aikuiset käyttävät kasvosuojainta sisällä.

Ryhmät saavat käyttää Mini-Kultis kuljetusta, jota on varattu 1 matka/ryhmä/ vuosi. Varaa ryhmällesi oma vierailuaika 1.-19.2., ma-pe klo 9-15 välisenä aikana: puh. 040 489 9900, J. L. Runebergin koti / museonhoitaja Maria Kovanen.

Kurkista J. L. Runebergin kodin arjen askareisiin 1800-luvulla

Lapsiperheet ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videolta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii joutuvat yllättävien tilanteiden eteen.

Noin viiden minuutin pituiset kaksi videota on kuvattu toukokuun 2020 aikana J. L. Runebergin kodissa. 

Videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Runebergin kotona