Siirry sisältöön

1. Taidetehdas – Alexander Salvesen

Kulttuuripalvelut tuottavat Taidetehtaalle, niin Taidehalliin kuin Tehdassaliin, taiteilija Alexander Salvesenin valoteoksia. Salvesenin monikanavainen analoginen projisointi on koettavissa Tehdassalissa.

Taidetehtaan aukiolla on Mixan teos Loistava labyrintti. Tutki käytäviä ja siirry eteenpäin lumoavassa valolabyrintissa.

2.1. Aleksinpuisto – Mystique

Aleksinpuisto Länsirannalla muuttuu valon ja tanssin näyttämöksi, kun Taikatulien tulitaiteilijat esiintyvät Mystique -esityksellä molempina päivinä klo 18.30, 19.30 ja 20.30.

2.2. Kävelysilta Aleksinpuiston puolella – Maalaa valolla

Maalaa valolla! Nyt kävijällä on mahdollisuus valolähdettä heiluttaen maalata kävelysillan kylkeen isoa kuvio kaikkien ihailtavaksi. Tämä teos löytyy kävelysillan kupeesta, länsirannan puolelta. Tule maalaamaan isolla kädellä ja pyydä kaveria kuvaamaan teosta, jotta siitä jää kiva muisto itsellesi tai someen jaettavaksi.

3. Jokiranta – Fragments

Mannerheiminkadun ja kävelysillan väliin jäävälle alueelle rakennetaan Sedemminutin Fragments -teos, jossa valaistut kehykset luovat alueelle aivan uuden merkityksen.

4. Mannerheiminkadun sillan alla – Koirien valot

Tänä vuonna muistetaan myös lemmikkejä, sillä Visit Porvoo jakaa koiravieraille ladattavia valopantoja. Valopantoja löytyy neljässä koossa ja niitä on jaossa 1000 kpl. Ota karvakuono mukaan lenkille ja nouda oma valopanta koirallesi.

5. Näsin kartano – Talon henki

Näsin kartano valaistaan Aleksi Hakalan toimesta ja äänimaailman teokselle on suunnittelut Frans Andersson. Näsin kartano pidetään valaistuna festivaalin jälkeen koko helmikuun. Teos muuttuu kuukauden aikana hienovaraisesti, joten kannattaa pitää Näsin kartanoa silmällä koko kuukauden.

Näsin kartanossa maksuttomia konsertteja festivaalin aikana
Perjantaina 9.2.:
Stroon 18.30, 19.30 ja 20.30
Milla Suomela & Venla Pursiainen 18, 19 ja 20.

Stroon on slovakialainen ambientmusiikkitaiteilija, joka esiintyy sisällä Näsin kartanossa kahtena iltana. Milla Suomela, huilu och Venla Pursiainen, viulu 

Lauantaina 10.2.:
Stroon 18.30, 19.30 ja 20.30
Anni-Malviina Torvasti, haitari, ukulele ja laulu 18, 19 ja 20.

 

6. Tuomiokirkko – Varjoista valoon

Laula – tai huuda – huolesi ja lohduttomuutesi tunnettujen virsien metallimusiikkiversioiden kautta. Yhdistä tämä intensiiviseen valonäytökseen ja toivomme, että saat kokemuksen, joka ei vain valaise tilaa, vaan myös sielun.

Kirkossa esiintyy Janne Löfin johtama live-bändi ja asiaan kuuluva valaistus on Mixa Oy:n tuottama.

Kirkon pihalla mehutarjoilu. Jos haluat itse antaa valoa ja lämpöä edelleen, tuomiokirkossa voit lahjoittaa Yhteisvastuukeräykseen festivaalin aikana. Vuonna 2024 kerätyt varat käytetään siihen, että annetaan parempi ja valoisampi tulevaisuus nuorille Suomessa ja ulkomailla. 

7. Vanha Raatihuone – Mega Viki

Viktor Frešon Mega Viki on suuri, hehkuva ilmapallo peruspiirroksella silmistä ja suusta. Teoksessa on yksinkertainen, graafinen piirustus silmistä ja pyöreistä huulista, joka muistuttaa perinteisiä japanilaisia kokeshi-nukkeja. Kun suuren, yli kuusi metriä halkaisijalta valaistun pallon tuo Vanhaan Porvooseen herättää se varmasti ihmettelyä.

8. Runebergin puistikko – Epibionts

Nosta katseesi puihin, kun kävelet Runebergin puistikossa. Vuorovaikutteinen ja osallistava valoteos Epibionts kutsuu kokijan asettumaan moniaistiseen ulkotilaan. Osittain kokijan liikkeeseen perustuva teos muodostuu puiden latvuksissa liikkuvista valoista sekä valoa hehkuvista hahmoista, jotka asettuvat puissa esiintyville pahkoille ja puiden alimmille oksille. Visuaalisen ympäristön rinnalla elää monikanavainen äänimaisema, joka levittäytyy puistoon. Teoksen takana on työryhmä Inter; Acts.

9. Porvoon tori – Tanssivat vedet, Taidetehtaan tanssikoulu ja ruokatori

Porvoon Valojen ruokatorilla on luvassa ruokaa, juomaa ja Tanssivat vedet! Teos luo alueelle jännittävän kontrastin vuodenaikaan nähden. Alueen ruokatorilla on tarjolla ihania ruokia ja juomia.

Edellisten vuosien tapaan, Taidetehtaan tanssikoulun opiskelijat yllättävät festivaalikävijät oivaltavilla tanssiesityksillä.

Tanssivat valot ja Taidetehtaan tanssikoulun esitykset vuorottelevat illan aikana. Esitykset alkavat aina tasatunnein, vartin yli, puolelta ja varttia vaille kello 18-21 välillä.

10. Kaupungintalo – Talon noste

Max Lapinsuo-Sylwén  ja Miika “Rölli” Ridanpää / Capital Creative suunnittelema teos Talon noste toteutetaan Capital AV:n toimesta kaupungintalon julkisivuun.

11. Kaupunginpuisto – Engelsplan

Kaupunginpuistossa nähdään Max Lapinsuo-Sylwénin ja Niklas Pajusen / Capital Creative teos Engelsplan, joka herättää henkiin jäätyneen suihkulähteen.

Vanha 123 – Virta

Porvoo Jazz Club toteutetaan ensimmäistä kertaa osana Porvoon Valot tapahtumaa. Porvoon valot tapahtuma vierailee Vanha 123:n rouheissa tunnelmissa, jossa lavalle nousee elämyksellisistä keikoistaan ja omintakeisesta äänipaletistaan tunnettu yhtye VIRTA näyttävin valoin maustettuna. Liput konserttiin ennakkoon www.porvoojazzfestival.com 15/13€, ovelta 20€.

Vanha Ströhö – Porvoon Triennaali

Porvoon triennaali/Piirustusteatteri (Sampsa Indren, Petri Hytönen ja Kalle Turakka Purhonen) esittäytyy piirustusperformansseillaan ja johdattaa kävijät mukaan suureen yhteispiirustustapahtumaan ja julkiseen yhteisteokseen ensi kesän Porvoon Triennaaliin teemalla “Space is a common thing”. Esillä on myös joidenkin Triennaalitaiteiljoiden töitä ja installatioita.

Porvoon Valot kartalla