Siirry sisältöön

30–34-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

Porvoossa koronarokotukset vuosina 1987–1991 syntyneille eli 30–34-vuotiaille alkavat.

Porvoossa koronarokotukset vuosina 1987–1991 syntyneille eli 30–34-vuotiaille alkavat.

Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 26. toukokuuta kello 10. Rokotusaikoja on tarjolla runsaasti, ja uusia aikoja avataan varattavaksi sitä mukaa, kun edelliset ajat täyttyvät. Rokotuksia annetaan myös iltaisin. Rokotteena on Pfizer Biontech.

Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

– Kaikissa ikäryhmissä on vielä jonkin verran rokottamatta. Rokotuskattavuuden takia on tärkeää, että mahdollisimman moni hakeutuu rokotukseen. Rokotusaikoja on nyt hyvin tarjolla. Rokote on vapaaehtoinen, mutta sitä suositellaan vahvasti, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. Myös tehosterokoteaika varataan samalla kertaa kuin ensimmäinen rokotusaika.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.