Hoppa till innehåll

Coronavaccinationerna för 30–34-åringar börjar

I Borgå börjar coronavaccinationerna för personer födda åren 1987–1991 dvs. 30–34-åriga.

I Borgå börjar coronavaccinationerna för personer födda åren 1987–1991 dvs. 30–34-åriga.

Tidsbeställningen för vaccinationer öppnas onsdagen den 26 maj klockan 10. För bokning finns rikligt med vaccinationstider, och nya tider öppnas vartefter tiderna fylls. Vaccinationer ges även under kvällar. Vaccinet är Pfizer Biontech.

Vaccinationstider finns också hela tiden för de ålders- och riskgrupper som påbörjats tidigare.

– I alla åldersgrupper finns ännu en del ovaccinerade. För vaccinationstäckningens skull är det viktigt att så många som möjligt söker sig till vaccinationen. Nu finns det gott om lediga vaccinationstider. Vaccinationen är frivillig men den rekommenderas starkt, säger social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Tidsbeställning i första hand elektroniskt

Vaccinationstid beställs i första hand elektroniskt på adressen coronavaccinbokning.fi. För tidsbeställning behövs bankkoder eller mobilcertifikat. Om lediga tider inte syns i tjänsten, måste man återkomma senare. Boostervaccinationstiden bokas samtidigt som den första vaccinationstiden.

Om elektronisk tidsbeställning inte är möjlig, får man en vaccinationstid också per telefon. Tidsbeställningsnumret är 040 145 5000. Numret har en återuppringningstjänst. Ring bara en gång och vänta på att vi ringer tillbaka.

Vaccinationerna ges i Konstfabriken

Vaccinationerna i Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1. Ingång från huvuddörrarna på Västra Alexandersgatan eller Alexandersskvären på innergården. Under vaccinationsdagarna får man parkera två timmar gratis med parkeringsskiva på Konstfabrikens parkeringsområden, i parkeringshallen samt på stadens parkeringsrutor på Kokonvägen.

Anvisningar inför vaccinationen

  • Personuppgifterna kontrolleras före vaccinationen.
  • Kom högst 10 minuter före din tid.
  • Efter vaccinet stannar du för observation i 15 minuter.
  • Kom till vaccineringen endast om du är frisk. Vid behov kan tiden avbokas på tidsbeställningsnumret 040 145 5000.
  • Sörj för säkerhetsavstånd och noggrann handhygien.
  • Användning av munskydd rekommenderas starkt.