Siirry sisältöön

75-80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

75-80-vuotiaiden eli vuonna 1946 tai aikaisemmin syntyneiden koronarokotukset alkavat maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Ajanvaraus avataan torstaina 25. helmikuuta kello 8.

75-80-vuotiaiden eli vuonna 1946 tai aikaisemmin syntyneiden koronarokotukset alkavat maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Ajanvaraus avataan torstaina 25. helmikuuta kello 8.

– Käynnistämme yli 75-vuotiaiden rokotukset limittäin yli 80-vuotiaiden kanssa. Yli 80-vuotiaitakin on vielä rokottamatta, ja kannustammekin kaikkia saapumaan rokotukseen. Myös ikääntyneitä porvoolaisia sukulaisia, tuttavia tai naapureita kannattaa muistuttaa rokotuksen tärkeydestä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Yli 75-vuotiaat saavat tällä viikolla kotiin kirjeen koronarokotuksista. Ikäryhmään kuuluu noin 2000 henkilöä ja heille soveltuvia rokotteita saadaan vaihtelevasti noin 500 viikossa.

Yli 69-vuotiaat rokotetaan ikäryhmän mukaan

– Tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja sitä iäkkäämpiä riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei rokoteta riskiryhmänä, vaan heidät rokotetaan oman ikäryhmän mukana. Näillä näkymin 69-74-vuotiaden rokotukset ajoittuvat huhtikuulle. Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita on saatavilla, ja myös rokotteiden soveltuvuus eri ikäisille vaikuttaa rokotusjärjestykseen, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Sähköinen ajanvaraus

Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Rokotusaikoja avataan muutama päivä kerrallaan. Jos vapaita aikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. Ajanvarausta varten tarvitaan pankkikoodit tai mobiilivarmenne, ja palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta.

Ajanvaraus puhelimitse

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse.  Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittoja tehdään, kun aikoja on varattavissa.

Ensisijaisesti rokotukset annetaan terveysasemalla. Joissain tilanteissa rokotuksen voi saada kotona, esimerkiksi liikuntakyvyttömät omaishoidon tai kotihoidon asiakkaat. Asia arvioidaan takaisinsoittopuhelun aikana.

Ohjeita rokotustilanteeseen Näsin terveysasemalla

Rokotuspaikka on Näsin terveysasema, Askolinintie 1 A. Sisäänkäynti pääovesta.

  • Ilmoittautumista automaateilla ei tarvita.
  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Yksi saattaja voi tulla mukaan rokotukseen.
  • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumeron kautta.
  • Terveysasemalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
  • Huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta.