Siirry sisältöön

Ensimmäiset koronarokotukset annetaan Porvoossa 11. tammikuuta

Koronarokotukset rajatulle ryhmälle sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökuntaa käynnistyvät Porvoossa näillä näkymin 11. tammikuuta.

Koronarokotukset rajatulle ryhmälle sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökuntaa käynnistyvät Porvoossa näillä näkymin 11. tammikuuta.

– Saamme ensimmäisen rokotuserän siten, että pääsemme aloittamaan Porvoon ja lähikuntien koronapotilaita hoitavan henkilöstön rokotukset 11. tammikuuta. Ensimmäisen rokotteen säilyvyyden takia kaikki rokotukset annetaan Näsin terveysasemalla, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Kaupunki tiedottaa rokotuksista suoraan kohderyhmille, lehdistön kautta sekä kaupungin verkkosivuilla.

– Seuraavia rokotettavia ryhmiä ovat hoivan asukkaat, kotihoidon asiakkaat ja riskiryhmäasiakkaat. Tämän jälkeen aletaan rokottaa kansalaisia ikäryhmittäin alkaen vanhemmista ikäryhmistä, sekä muuta sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöä. Kun nämä ryhmät ovat saaneet rokotteen, voidaan aloittaa myös terveiden työikäisten rokotukset, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

– Muiden rokotteiden aikatauluista ei vielä ole tietoa. Näillä näkymin rokotukset tulevat jatkumaan ainakin koko kevään, Liukko jatkaa.

Myöhemmässä vaiheessa, kun käytössä on säilyvyydeltään parempia rokotteita, kuin ensimmäinen rokote, tullaan rokotteita antamaan todennäköisesti terveysaseman lisäksi myös Kuninkaantien työterveydessä ja äitiys- ja perheneuvoloissa.

– Kannustamme ja toivomme, että rokotuksiin saavutaan aktiivisesti, silloin kun oma vuoro tulee. Mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella saadaan paras tulos koronatartuntojen ehkäisyssä. Vaikka rokotukset alkavatkin, on edelleen tärkeää huolehtia käsihygieniasta, noudattaa turvavälejä ja käyttää kasvomaskia suositusten mukaisesti, Silvennoinen muistuttaa.