Siirry sisältöön

Huhtisen päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta

Huhtisen päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Huhtisen päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Torstaina 18. helmikuuta päiväkodissa todettiin koronavirustartunta, jolle altistui 13 henkilöä.

Uudelle tartunnalle on altistunut päiväkodissa 6 henkilöä. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta perjantai-iltana 19. helmikuuta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin lauantaina 20. helmikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Muilta osin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

– Muistutamme edelleen kaikkia siitä, että lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa täytyy jäädä kotiin matalalla kynnyksellä ja hakeutua koronatestiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.