Siirry sisältöön

Influenssarokotusta suositellaan riskiryhmäläisille ja heidän lähipiirilleen

Ajanvaraus kausi-influenssarokotuksiin on käynnistynyt vilkkaasti ja yli 2000 rokotusaikaa on jo varattu. Rokotusaikoja on vielä hyvin jäljellä, joten riskiryhmäläisiä ja heidän lähipiiriään kannustetaan suojautumaan kausi-influenssaa vastaan ottamalla rokote.

Ajanvaraus kausi-influenssarokotuksiin on käynnistynyt vilkkaasti ja yli 2000 rokotusaikaa on jo varattu. Rokotusaikoja on vielä hyvin jäljellä, joten riskiryhmäläisiä ja heidän lähipiiriään kannustetaan suojautumaan kausi-influenssaa vastaan ottamalla rokote.

Influenssarokote on turvallinen ja paras suoja kausi-influenssaa vastaan. Influenssa on vakava tauti, joka voi aiheuttaa vaarallisia jälkitauteja, kuten keuhkokuumetta. Rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää koronatilanteessa ja erityisesti riskiryhmäläisille sekä heidän lähipiirilleen.

– Riskiryhmäläisten läheisille influenssarokotus on myös ehdottoman suositeltavaa. Rokotuksen saa maksutta esimerkiksi, jos viikoittain tapaa riskiryhmään kuuluvaa vanhempaansa tai lapsella on diabetes. Mitä useampi ottaa rokotuksen, sitä paremmaksi myös yleinen rokotuskattavuus nousee, mikä myös suojaa jossain määrin myös ei-rokotettuja kaupunkilaisia, ylilääkäri Susanna Varilo kertoo.

– Ensimmäiset rokotuspäivät täyttyivät luonnollisesti nopeasti, mutta rokotuksen ehtii hyvin ottamaan vielä loppuvuoden ja myös tammikuun aikana. Yleensä kausi-influenssapiikki osuu alkuvuoteen. Rokotusaikoja on tänä vuonna huomattavasti enemmän kuin aikaisempina vuosina, palvelupäällikkö Heli Sjöblom jatkaa.

Kausi-influenssarokote on maksuton:

  • raskaana oleville
  • 6 kk – alle 7-vuotiaille lapsille 
  • 65 vuotta täyttäneille 
  • sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville 
  • varusmiespalvelukseen tai vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville 
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille. 

Aikuisten rokotukset järjestetään Näsin terveyskeskuksessa ajanvarauksella. Varattavissa olevia rokotusaikoja on sekä arkisin kello 16–20 että lauantaisin klo 9–15. Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa ajanvarauksella. Koululaiset ja opiskelijat rokotetaan oppilaitoksissa.

Maksullinen kausi-influenssarokotus

Riskiryhmiin tai lähipiiriin kuulumattomat voivat ostaa rokotteen apteekista lääkärin reseptillä (noin 15 euroa) ja käydä pistättämässä sen terveyskeskuksessa (11,65 euroa). Reseptin voi tilata soittamalla rokotenumeroon 040 145 5000. Rokotusaika varataan joko samassa puhelussa tai sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Resepti rokotteeseen tulee sähköisenä ja rokote on noudettavissa apteekista kahdeksan arkipäivän kuluttua.