Siirry sisältöön

Joulurauha julistetaan verkossa, uudenvuodenaattona ilotulitus

Perinteikäs jouluaaton joulurauhanjulistus järjestetään viime vuoden tavoin etukäteen taltioituna videona verkossa. Uudenvuodenaattona kaupunki järjestää ilotulituksen, jota voi seurata väljästi laajalta alueelta.

Perinteikäs jouluaaton joulurauhanjulistus järjestetään viime vuoden tavoin etukäteen taltioituna videona verkossa. Uudenvuodenaattona kaupunki järjestää ilotulituksen, jota voi seurata väljästi laajalta alueelta.

Joulurauhanjulistuksessa musiikkiesityksiä ja tunnelmakuvia Porvoosta

Jouluaattona porvoolaiset voivat kokoontua omassa kodissaan seuraamaan joulurauhanjulistusta.

­­Tilaisuus nähdään kaupungin verkkopalvelussa 24.12. kello 16.00 osoitteessa porvoo.fi/joulurauha. Se on katsottavissa myös myöhemmin. Koronavirustilanteen vuoksi Vanhalla Raatihuoneentorilla ei järjestetä lainkaan ohjelmaa.

Etukäteen taltioidussa videossa kuullaan mieskuoro Runebergskören BSB:n laulua ja nähdään tunnelmallisia kuvia Porvoosta. Kuoron esittämät laulut ovat joulurauhanjulistuksesta tutut Det är en ros utsprungen (M. Prätorius, T. Knös) ja Maa on niin kaunis (S. Ingemann, H. Haahti).

Perinteisen joulurauhanjulistuksen lukee kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander. 

Uudenvuodenaaton ilotulitus Taidetehtaan edustalla kello 19.00

Uudenvuodenaattona nautitaan värikkäästä ilotulituksesta, läheisten kesken ja turvavälit huomioiden.

Porvoon kaupungin ilotulitus ammutaan Länsirannalla, Taidetehtaan edustalla perjantaina 31.12. klo 19.00. Värikäs ilotulitus juhlistaa päättyvään Porvoon 675-juhlavuotta ja samalla alkavaa Taidetehtaan 10-vuotista juhlavuotta.

Ilotulitus kestää noin 5 minuuttia ja on suunniteltu niin, että se näkyy mahdollisimman laajalle.

– Ilotulitus näkyy pitkälle ja molemmilta puolilta jokea. Pidä riittävää etäisyyttä ja vältä tungosta. Jos olet sairas, jääthän kotiin. Toivotamme kaikille porvoolaisille yhteistä ja iloista kokemusta. Iloisin mielin kohti uutta vuotta 2022, matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen sanoo.

–  Porvoon kaupungin arvojen mukaisesti, esityksessä on kiinnitetty huomiota myös ilmastovaikutuksiin, Myllynen jatkaa.

Ilotulituksen toteuttaja ostaa päästöoikeuksia Euroopan laajuisilta viranomaisten valvomilta markkinoilta. Ilotulitteet eivät sisällä ympäristölle vaarallisia raskasmetalleja tai luontoa rasittavia hajoamattomia materiaaleja. Efektien kuoriosat palavat ja hajoavat lähes täysin ilmassa, joten ympäristöön leviävien hiukkasten määrä on hyvin pieni. Maahan jäävät kuoret kerätään ja osa ladataan uudelleen seuraavaa käyttöä varten.