Siirry sisältöön

Kaikki 16-vuotta täyttäneet saavat varata rokotusajan

Porvoossa koronarokotukset laajenevat kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin.

Porvoossa koronarokotukset laajenevat kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin.

Ajanvaraus 16–29-vuotialle avataan maanantaina 31. toukokuuta kello 16. Huomioitavaa on, että alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi.

Rokotusaikoja on tarjolla runsaasti, ja uusia aikoja avataan varattavaksi sitä mukaa, kun edelliset ajat täyttyvät. Rokotuksia annetaan myös iltaisin. Rokotteena on Pfizer Biontech.

Rokotusaikoja on tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

– Koko aikuisväestö on nyt rokotusvuorossa. Rokotuksiin on hakeuduttu aktiivisesti aina, kun uusi ikäryhmä on avattu. Toivomme, että aktiivisuus jatkuu ja saamme laajan rokotuskattavuuden, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

– Ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen on tärkeää edelleen noudattaa turvavälejä, käyttää kasvomaskia ja huolehtia käsihygieniasta. Ensimmäinen rokote suojaa jonkin verran vakavalta tautimuodolta, mutta vasta toisen rokotuskerran jälkeen suoja on hyvä, Silvennoinen muistuttaa.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. Myös tehosterokoteaika varataan samalla kertaa kuin ensimmäinen rokotusaika.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.