Siirry sisältöön

Kaikkien 12–15-vuotiaden koronarokotukset käynnistyvät

Perusterveiden 12–15 vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Porvoossa torstaina 12. elokuuta.

Perusterveiden 12–15 vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät Porvoossa torstaina 12. elokuuta.

Rokotusten alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Ajanvaraus avataan tiistaina 10. elokuuta kello 10 osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Ensimmäiset noin 200 rokotusaikaa ovat torstaina 12. elokuuta. Elokuulle on tiedossa yhteensä noin 900 rokotusaikaa 12–15-vuotiaille, mikä riittää noin puolelle ikäryhmästä. Kaupunki tiedottaa, kun seuraavat rokotemäärät varmistuvat, ja uusia aikoja avataan varattavaksi.

Rokotusaikoja on aamusta iltaan ja rokotteena on Pfizer Biontech. Elokuussa rokotukset annetaan vielä Taidetehtaalla.

– On tärkeää, että rokotuksiin hakeudutaan. Kaikki 12–15-vuotiaat saavat ensimmäisen rokoteannoksen mahdollisimman nopeasti. Kuten aikuistenkin rokotuksissa, toivomme malttia odotukseen, jos rokotusaikaa ei onnistu saamaan ensimmäisestä erästä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Rokotusaika varataan osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Huoltaja voi varata rokotusajan lapsen puolesta, jos tällä ei ole omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Jos sähköinen ajanvaraus ei silti ole mahdollinen, ajan voi varata puhelimitse numerosta 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Puhelinjonoa varten varataan jonkin verran aikoja. Jos vapaita aikoja ei näy sähköisessä ajanvarauksessa, aikaa ei saa nopeammin soittamalla ajanvarausnumeroon.

Alaikäinen voi pääsääntöisesti itse päättää koronarokotteen ottamisesta. Jos lapsi ei pysty itse päättämään rokotuksesta, tai jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, ettei hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan, koronarokotteen ottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Lomake 

Rokotuksessa saa käydä koulupäivän aikana

Rokotusaikoja on myös päivisin kesken lasten koulupäivää. Huoltaja ilmoittaa poissaolosta Wilman kautta, ja vastaa lapsesta poissaolon aikana, kuten esimerkiksi hammaslääkärikäynnin aikana.

– Kaikkien turvallisuuden kannalta on tärkeää, että myös tämä ikäryhmä saa rokotuksensa. Kannustamme huoltajia varaamaan saatavilla olevia rokotusaikoja, ja rokotuksessa saa käydä myös koulupäivän aikana, kunhan siitä ilmoittaa Wilman kautta luokanvalvojalle ja kyseisen tunnin opettajalle, koulutusjohtajat Jari Kettunen ja Rikard Lindström sanovat.

Ohjeita rokotukseen

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä, esim. Kela-kortista tai passista.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Yksi saattaja voi tarvittaessa tulla mukaan rokotukseen.
  • Rokotteita riittää vain niille henkilöille, joille aika on varattu.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi peruuttaa ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Rokotuspaikalla suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Rokotus on maksuton kaikille.