Siirry sisältöön

Kansalaisopiston toiminta käynnistyy tauon jälkeen

- Kansalaisopiston lähiopetus keskeytyi maaliskuussa valmiuslakiin perustuen. Poikkeustoiminta päättyy nyt myös vapaan sivistystyön osalta ja meillä on mahdollisuus palata 14.5. alkaen lähiopetukseen hallitusti ja porrastetusti. Järjestämmekin kesällä kaksi maahanmuuttajakurssia aikuisille maahanmuuttajille yhteistyössä TE-palveluiden ja maahanmuuttajapalveluiden kanssa, kertoo apulaisrehtori Maria Malin.

– Kansalaisopiston lähiopetus keskeytyi maaliskuussa valmiuslakiin perustuen. Poikkeustoiminta päättyy nyt myös vapaan sivistystyön osalta ja meillä on mahdollisuus palata 14.5. alkaen lähiopetukseen hallitusti ja porrastetusti. Järjestämmekin kesällä kaksi maahanmuuttajakurssia aikuisille maahanmuuttajille yhteistyössä TE-palveluiden ja maahanmuuttajapalveluiden kanssa, kertoo apulaisrehtori Maria Malin.

– Kansalaisopiston kevätkausi olisi myös normaalioloissa päättynyt huhtikuun lopussa, joten parhaillaan suunnittelemme tulevaa lukuvuotta ja uusi opinto-ohjelma on työn alla. Se julkaistaan verkkosivuilla heti juhannuksen jälkeen ja jaetaan koteihin elokuun alussa, Malin jatkaa.

Maahanmuuttajille suunnattujen kurssien tavoitteena on maahanmuuttajien työllisyyden parantaminen ja kotoutuminen. Luku- ja kirjoitustaidottomien maahanmuuttajien kurssille opiskelijat rekrytoi TE-toimisto, ja sen rahoitus katetaan täysimääräisesti valtionosuuksilla. Meeting Point -kurssi järjestetään 8.6.–26.6.  ja lähiopetusta on päivittäin klo 9–12. Kaupungin maahanmuuttajapalvelut tiedottaa kurssista sähköpostitse asiakkailleen ja siihen otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin rahoituksesta vastaa maahanmuuttajapalvelut.

Kirjalliset hygieniaohjeet ja muu turvaohjeistus esitellään opiskelijoille suullisesti, jotta voidaan varmistaa niiden ymmärtäminen. Ohjeet lähetetään myös sähköpostitse kurssilaisille ja ripustetaan ilmoitustauluille ja luokkiin.

Musiikkiopiston sisäänpääsytestit järjestetään yksilötesteinä

Porvoonseudun musiikkiopiston toiminta jatkuu etäopiskeluna kevätlukukauden loppuun 29.5. asti. Kevään sisäänpääsytestit järjestetään kaikissa toimipisteissä 1.6.–4.6. erityistä huolellisuutta noudattaen. Kaikki testit suoritetaan yksilötesteinä. Testeihin kutsutuille lähetetään tarkemmat ohjeet erikseen.

Porvoon taidekoulun kevätlukukausi päättyy perjantaina 15.5. Taidekoulun järjestämä iltapäiväkerho Konstikas aloittaa toimintansa 14.5. kaupungin muiden iltapäiväkerhojen tapaan. Lapset jaetaan useaan ryhmään ja ohjelmassa on paljon ulkoilua. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen.