Siirry sisältöön

Kasvomaskisuositus myös kansalaisopiston kursseille

Porvoon kansalaisopiston kurssit jatkuvat toistaiseksi lähiopetuksena.

Porvoon kansalaisopiston kurssit jatkuvat toistaiseksi lähiopetuksena.

Toiminnassa noudatetaan uusia, tarkennettuja ohjeita. Jos kurssi siirtyy etäopetukseen, siitä ilmoitetaan osallistujille erikseen.

Porvoon kaupunki on päättänyt 15.10. 2020 uusista suosituksista koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Kaupunki suosittelee lisäksi, että HUS:in uutta harrastustoimintaa koskevaa suositusta sovelletaan myös Porvoossa maanantaina 19. lokakuuta alkaen. Harrastustoiminnan suositus koskee myös kansalaisopistojen kursseja, ja ne otetaan käyttöön sekä Porvoon että Askolan kursseilla.

Kansalaisopistojen toimintaan vaikuttavien harrastustoimintaa koskevien suositusten mukaan:

• Kurssin / harrastusryhmän koko on suositusten mukaan enintään 20 henkilöä.

• Harrastustoimintaan osallistuvia, 15 vuotta täyttäneitä suositellaan käyttämään kasvomaskia, lukuun ottamatta liikuntaryhmiä. Näidenkin osalta maskia on kuitenkin käytettävä pukutiloissa ja yleisissä tiloissa. 

Lisäksi tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

• Kurssille tullaan ainoastaan täysin terveenä

• Muista kahden (2) metrin turvaväli kurssin tai tauon aikana ja myös tullessasi ja lähtiessäsi kurssilta

• Käsienpesu tai desinfiointi aina tullessa kurssipaikalle ja myös tauoilla.

• Ota omat kurssilla tarvitsemasi työvälineet mukaan, jos mahdollista. Kerro opettajalle ennakkoon, mikäli tarvitset välineitä. 

• Jos useammat opiskelijat käyttävät samoja välineitä, jokainen desinfioi ne ennen omaa käyttöä ja käytön jälkeen  

• Varaa omat suojakäsineet mukaan, jos käytät välineitä

• Yski ja aivasta aina nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskikseen käytön jälkeenSuurin osa kansalaisopiston opintoryhmistä on alle 20 hengen ryhmiä.

Liikuntaryhmät, joissa osallistujamäärä on alle 20 henkeä ja turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita voidaan noudattaa, jatkavat toimintaansa normaalisti. Suurempia ryhmiä on lähinnä liikunnan ja terveyden kursseilla ja nämä kurssit siirtyvät hybridiopetukseen, jolloin opetus toteutetaan kurssilaisille sekä etä- että lähiopetuksena. Opiskelijoille kerrotaan järjestelyistä ja aikatauluista etukäteen.

Yleisöluennot ja Svenska dagen -juhla striimataan asukkaille

Kansalaisopiston yleisötilaisuuksien, kuten Svenska Dagenin 6.11. ja asukkaille avointen yleisöluentojen osallistujamäärät rajataan max 20 henkilöön. Osallistuville suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Svenska Dagen -juhlaan tulee ilmoittautua etukäteen, ja juhlaan otetaan 20 ensin ilmoittautunutta. Juhlaa voi seurata myös suorana lähetyksenä kaupungin YouTube-kanavalta. Lisätietoa Svenska Dagen -juhlaan ilmoittautumisesta julkaistaan kaupungin tapahtumakalenterissa ja kansalaisopiston nettisivuilla viimeistään 23.10.

Myös kansalaisopiston opinto-ohjelmaan kuuluvat yleisöluennot striimataan. Näin kaikki juhlista ja avoimista yleisötilaisuuksista kiinnostuneet voivat seurata tapahtumia etänä. Kansalaisopiston tilaisuuksia voi seurata Porvoon kaupungin Youtube-kanavalta. Linkki tilaisuuksiin julkaistaan kansalaisopiston sivuilla.

Lisätietoja:
Pertti Jääskä, rehtori, 040 523 0699, pertti.jaaska@porvoo.fi