Siirry sisältöön

Kaupunginhallituksen päätökset 11.5.2020

Päiväkoti Metsätähden luonnosvaiheen suunnitelmien ja kustannusarvion hyväksyminen

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 20. huhtikuuta Metsätähden päiväkodin luonnosvaiheen piirustukset ja kustannusarvion. Käsittelyn yhteydessä keskusteltiin kohteen lämmitysmuodosta ja lämmitysratkaisusta haluttiin erillinen selvitys.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11. toukokuuta merkitä selvityksen tiedoksi. Kaupunginhallitus päätti lisäksi äänestyksen jälkeen Anders Rosengrenin esityksen mukaisesti, että päiväkodin lämmitysmuodoksi valitaan kaukolämpö. Anders Rosengrenin esitys voitti äänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen äänin 9 (Elin Blomqvist-Valtonen, Jaakko Jalonen, Anette Karlsson, Bodil Lund, Anders Rosengren, Mirja Suhonen, Pehr Sveholm, Nina Uski, Markku Välimäki) – 3 (Outi Lankia, Anna-Stiina Lundqvist, Jari Oksanen). Kaupunginjohtaja esitti, että hankkeessa edetään alkuperäisen hankesuunnitelman mukaisesti siten, että lämmitysmuotona on kaukolämmön ja maalämmön yhdistelmä. Johan Söderberg, Matti Valasti ja Henrik Rainio eivät osallistuneet asian käsittelyyn. Outi Lankia, Anna-Stiina Lundqvist ja Jari Oksanen jättivät pöytäkirjamerkinnän asiassa: ”Valittu lämmitysvaihtoehto on vaihtoehdoista kaikkein kallein eikä täytä tavoiteltua A-energialuokkaa. Maalämmön hyödyntäminen olisi mahdollistanut myös lämpimällä kaudella maaviileän käyttämisen tilojen viilennyksessä.”

Kohteen LVIS-suunnittelija Insinööritoimisto Duopoint Oy on tehnyt selvityksen, jossa on verrattu neljää eri vaihtoehtoa kohteen lämmitysratkaisuksi. Selvityksen perusteella kokonaistaloudellisesti ja energiankäytön osalta järkevin on vaihtoehto, jossa maalämmön osuus energiakulutuksesta on 80 prosenttia ja kaukolämmön osuus 20 prosenttia.

Muut asiat

Muut asiat kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esitysten mukaisesti.

Tiedotteen virhe on korjattu 11.5. klo 21.26. Kaupunginhallitus päätti siis, että päiväkodin lämmistymuodoksi valitaan kaukolämpö.