Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunnan päätökset 11.10.2022

Kuvituskuva suunnittelualueesta

Tulevaisuudessa Veckjärven leirintäalue tarjoaa laadukkaita palveluita Porvooseen saapuville

Porvoon kaupunginhallitus päätti yksimielisesti 20.9.2010, että kaupungin leirintäalue siirretään Kokonniemestä Veckjärven alueelle. Samalla päätettiin, että leirintäalue toteutetaan yksityisellä toimintamallilla, johon sisältyy alueen toteuttaminen.


Alueen kaavoitusta ja kehittämistä varten laadittiin kesän 2022 aikana ajantasainen selvitys. Veckjärven leirintäalueen visioksi selvityksessä kiteytyi seuraava: Vanhassa kulttuurimaisemassa sijaitseva leirintäalue tarjoaa laadukkaat palvelut järven rannalla. Elämyksellisyys syntyy kylätunnelmasta, jylhästä järviluonnosta ja tulevaisuuden matkailijan tarpeisiin vastaavista palveluista.


Kaupunkikehityslautakunta merkitsi selvityksen tiedoksi. Veckjärven alueen kaavan laadinta käynnistyy syksyllä 2022.

(korjattu 12.10.2022)

Kevätlaaksoon suunnitellaan uutta monipuolista sekä energia tehokasta asumista

Kevätkummun itäpuolelle valmistellaan uutta asemakaavaa, joka on edennyt ehdotusvaiheeseen. Tämä valmisteilla oleva alue jatkaa Skaftkärr-projektin energiatehokkaan alueen toteutusta Kevätlaaksoon.
Uudella kaavalla tavoitellaan viihtyisää, energia- ja ekotehokasta asuinaluetta, johon rakentuu myös monenlaisia asuntoja. Alueelle on suunnitteilla monipuolisesti sekä erillispientaloja, rivitaloja, paritaloja kuin myös kerrostaloja. Kaava mahdollistaa myös niin sanottujen minitalojen rakentamisen. Yhteensä alueelle voisi toteutua noin 180–250 asuntoa.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti asettaa ehdotuksen asemakaavamuutokseksi nähtäväksi ja pyytää siitä asiaan kuuluvat lausunnot.

Muut asiat

Muut lautakunnan päätökset olivat esitysten mukaisia ja yksimielisiä.