Siirry sisältöön

Kesämusiikki soi jälleen Porvoossa – nuori muusikko, hae mukaan!

Porvoon kaupunki hakee nuoria muusikoita kesäkulttuuriprojektiin. Porvoon kulttuuripalvelut haluaa, että Porvoon äänimaailma ja katukuva täyttyy elävällä musiikilla. Samalla projekti tukee nuoria soittajia.

Viulu. Violin.

– Kesämusiikkia Porvoossa toteutettiin viime vuonna pilottiprojektina ja saimme siitä todella hyvän vastaanoton sekä kaupunkilaisilta että esiintyjiltä. Olemme innoissamme siitä, että voimme jatkaa projektin kanssa, ja voimme tarjota nuorille muusikoille kesätöitä, jossa heillä on mahdollisuus kasvattaa kokemusta ja kehittyä esiintyjänä, kertoo kulttuurituottajaThomas Weissman.
Kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa arkisin kesäkuun aikana 6.6.–24.6. välisenä aikana. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehdas ja uudistuneet Porvoon Länsirannan alueet Aleksin puisto ja Taidetehtaan rantapuisto. Itse esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla arkisin ti–pe kello 12–16.
Projektiin haetaan innokkaita 16–23-vuotiaita Porvoon seudun musiikin esittäjiä. Mukaan voi hakea joko soolo- tai duokokoonpanoilla.
– Tyyli on vapaa ja toivomme, että mukaan hakisi taas kirjava joukko muusikoita. Yksi kriteeri kuitenkin on, että soittimen ja esiintymisen täytyy olla sen verran mobiili, että pystyy liikkumaan ja vaihtamaan esiintymispaikkaa, kertoo Thomas Weissman.
Näin haet mukaan
Voit hakea mukaan, jos olet 1.1.1999–31.12.2006 välisenä aikana syntynyt Porvoon seudulla asuva musiikinesittäjä joko soolo- tai duokokoonpanona. Kerro meille, miksi päädyit hakemaan mukaan kesämusiikkiprojektiin. Lisää hakemukseen lyhyt kuvaus kokoonpanosta ja materiaalia musiikista (videolinkki tai äänitiedosto).
Hakijoista valitaan mukaan kolme kokoonpanoa.
Esiintymispäiviä on neljä kertaa viikossa yhteensä 12 kappaletta ja ajankohta on 6.6.–24.6.2022 ti-pe klo 12–16. Esiintyjille maksetaan palkkiota 600 €/hlö. Juhannusviikolla esiintymispäivät ma–to.
Lähetä vapaa muotoinen hakemus pe 6.5.2022 klo 15 mennessä osoitteeseen musiikkiopisto@porvoo.fi. Lisää sähköpostin aihekenttään Kesämusiikkia Porvoossa.
Kesämusiikkia Porvoossa projektin järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoon seudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa.