Siirry sisältöön

Kirjaston e-aineistoja voi nyt lainata tilapäisillä tunnuksilla

Haluatko käyttää kirjaston e-palveluita, mutta sinulla ei ole kirjastokorttia?

Haluatko käyttää kirjaston e-palveluita, mutta sinulla ei ole kirjastokorttia?

Helle-kirjastoissa on avautunut Helle-kirjastojen yhteinen palvelunumero, jossa tehdään tilapäisiä e-asiakastunnuksia. Puhelinnumero on 019 520 2430 ja siihen vastataan maanantaista perjantaihin klo 10-15.

E-asiakas saa kirjastokorttinumeron ja tunnusluvun, joilla hän pääsee lainaamaan e-kirjoja ja äänikirjoja, lukemaan e-lehtiä sekä katsomaan elokuvia ja kuuntelemaan musiikkia verkossa. Tunnuksilla ei voi lainata tai varata muuta aineistoa. Kyseessä on tilapäinen asiakkuus, sillä e-asiakkuus mitätöityy automaattisesti kirjastojen taas avautuessa.

Jos olemassa olevan kirjastokortin tunnusluku on unohtunut, uuden saa verkkokirjaston kirjautumisikkunasta löytyvän Unohditko tunnuslukusi -linkin avulla. Kokonaan uuden kirjastokortin voi hankkia sulkuajan jälkeen normaaliin tapaan käymällä kirjastossa.

Helle-kirjastot tarjoavat tunnuksilla käyttöön e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä sekä musiikki- ja elokuvapalveluita. Kirjastojen e-aineistojen käyttö on ollut koronatilanteen vuoksi suuressa kasvussa. Koko tarjonta löytyy osoitteesta helle.finna.fi.

Lisätietoja:

Helle-koordinaattori Seija Kivelä
puh. 040 489 5775
seija.kivela@porvoo.fi