Hoppa till innehåll

Nu kan man låna bibliotekets e-material med tillfälliga koder

Har du inget bibliotekskort, men vill ändå använda bibliotekets e-tjänster?

Har du inget bibliotekskort, men vill ändå använda bibliotekets e-tjänster?

Helle-biblioteken öppnar onsdagen den 15 april 2020 ett gemensamt servicenummer, där man kan få tillfälliga e-kundkoder. Telefonnumret är 019 520 2424 och biblioteket svarar måndag-fredag kl. 10-15.

En e-kund får ett bibliotekskortsnummer och en pinkod, som ger tillgång till bibliotekets e-böcker, e-ljudböcker, e-tidningar och film- och musiktjänster. Med koderna kan man inte låna eller reservera annat material. Kundförhållandet är tillfälligt och upphör automatiskt då biblioteken öppnar igen.

Om du har ett bibliotekskort, men har glömt din pinkod, får du en ny pinkod genom att klicka på länken Glömt din pinkod? som finns i inloggningsfönstret i nätbiblioteket. Ett helt nytt bibliotekskort kan man skaffa på normalt sätt genom att besöka biblioteket då det igen är öppet.

Helle-biblioteken erbjuder e-böcker, e-ljudböcker, e-tidningar och musik- och filmtjänster. Användningen av bibliotekens e-material har ökat kraftigt p.g.a. coronasituationen. Hela utbudet finns på adressen helle.finna.fi.

Mera information:

Helle-koordinator Seija Kivelä
tfn 040 489 5775
seija.kivela@porvoo.fi