Siirry sisältöön

Kirjastotilat avautuvat ja kirjastoauto lähtee reitilleen

Kaupunginkirjaston toimipisteiden tilat ja palvelut avataan asiakkaille maanantaina 1.6. alkaen.

Kaupunginkirjaston toimipisteiden tilat ja palvelut avataan asiakkaille maanantaina 1.6. alkaen.

Toukokuun ajan kirjastoissa on toimittu varaa ja nouda -periaatteella, nyt tilat ja kokoelmat avataan laajemmin. Myös pääkirjaston kahvila ja lehtilukusali aukeavat asiakkaille.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita, mutta opastus- ja palvelutilanteet pidetään lyhyinä. Tilanteissa huomioidaan turvallisuus myös noudattamalla turvavälejä. Julkiseen tilaan ei saa tulla, jos on flunssaoireita. Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on edelleen tärkeää. Lainaus- ja palautustoimissa suositellaan lainaus- ja palautusautomaattien käyttöä.

Asiakastietokoneiden ja kopiokoneen käyttö on mahdollista. Asiakaskoneiden määrä ja käyttöaika on rajattu, ja näppäimistöt puhdistetaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Käsidesiä on aina asiakkaiden saatavilla, ja siivousta on tehostettu erityisesti usein kosketeltavien pintojen osalta.

Pääkirjaston lukusalissa ja kirjastojen lehtilukusaleissa väljyyttä on lisätty kalustusta vähentämällä ja muuttamalla. Pääkirjaston kokoushuone on vuokrattavissa vasta juhannuksesta eteenpäin, ja siellä saa järjestää maksimissaan 10 hengen kokoontumisia.

Omatoimiaika otetaan käyttöön Gammelbackan ja Kevätkummun kirjastoissa arkiaamuisin. Henkilökunta on omatoimiaikana paikalla kirjastossa, mutta asiakaspalvelua ei ole.

Kirjastoauto kulkee kesäaikataulun mukaan 1.6.–28.8. Autossa voi asioida yksi asiakas tai perhe kerrallaan. Aineiston varaamista etukäteen suositellaan, jotta asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa. Kannattaa myös varautua odottamaan omaa vuoroaan.

Kirjaston kotipalvelu alkaa myöhemmin, kirjasto tiedottaa kotipalvelun piirissä olevia asiakkaita asiasta.

Porvoon kirjastot ovat kesällä auki seuraavasti:

  • Pääkirjasto ma–to 10–19 (9–10 lehtilukusali ja varausten nouto), pe 10–17 (9–10 lehtilukusali ja varausten nouto), la 9–14 vain lehtilukusali ja varausten nouto, su suljettu.
  • Gammelbackan kirjasto ma–ti 10–18 (8–10 omatoimi), ke–pe 10–16 (8–10 omatoimi), la–su suljettu.
  • Kevätkummun kirjasto ma–ti, to–pe 9–15 (8–9 omatoimi), ke 9–19 (8–9 omatoimi), la–su suljettu.
  • Kerkkoon kirjasto 1.6., 8.6. ja 15.6. klo 16–20. Kerkkoon kirjasto avaa kesätauon jälkeen taas 17.8.

Lisätietoja: Malin Hollmén, kirjastopalveluiden päällikkö
malin.hollmen@porvoo.fi
puh. 040 144 7637