Hoppa till innehåll

Biblioteken öppnar och bokbussen börjar köra

Stadsbiblioteks lokaler och tjänster öppnas för kunderna från och med måndag 1.6.

Stadsbiblioteks lokaler och tjänster öppnas för kunderna från och med måndag 1.6.

I maj har biblioteken fungerat enligt take away-principen, men nu öppnas lokalerna och samlingarna i större utsträckning. Också huvudbibliotekets kafé och tidningsläsesal öppnar.

Bibliotekets personal betjänar kunderna, men kundservicen sköts med beaktande av säkerhetsavståndet och så snabbt och smidigt som möjligt. Men får inte besöka offentliga platser om man har förkylningssymptom. Det är fortfarande viktigt att minnas god handhygien. Låne- och återlämningsautomaterna rekommenderas, om man vill låna eller återlämna material.

Det är möjligt att använda bibliotekets datorer och kopieringsapparater. Kunddatorernas antal och användningstid har begränsats och tangentborden rengörs efter varje person som använt dem. Handsprit finns tillgänglig för kunderna och städningen är effektiverad, särskilt när det gäller ytor som många rör vid.

I huvudbibliotekets läsesal och i bibliotekens tidningssalar har man minskat och ändrat på möbleringen för att öka på rörelseutrymmet och trygga säkerhetsavstånden. Mötesrummet i huvudbiblioteket kan hyras efter midsommar och man får ordna möten i rummet för maximalt 10 personer.

Meröppettiden tas i bruk i biblioteken i Gammelbacka och Vårberga på vardagsmorgnar. Det finns personal på plats, men inte kundbetjäning.

Bokbussen kör enligt sommartidtabell 1.6–28.8.2020. Bara en kund eller familj åt gången får vara inne i bussen, så det är bra att förbereda sig på att vänta på sin tur. För att servicen ska löpa smidigt rekommenderar biblioteket att man reserverar material på förhand.

Bibliotekets hemservice inleds senare och hemservicens kunder informeras om saken.

Biblioteken i Borgå är under sommaren öppna enligt följande:

  • Huvudbiblioteket må–to 10–19 (9–10 tidningsläsesalen och reserverat material), fre 10–17 (9–10 tidningsläsesalen och reserverat material ), lö 9–4 bara tidningsläsesalen och reserverat material, sö stängt.
  • Gammelbacka bibliotek må–ti 10–18 (8–10 meröppet),  ons–fre 10–16 (8–10 meröppet), lö–sö stängt.
  • Vårberga bibliotek må–ti, to–fre 9–15 (8–9 meröppet), ons 9–19 (8–9 meröppet), lö–sö stängt.
  • Biblioteket i Kerko 1.6, 8.6 och 15.6 kl. 16–20. Efter sommarpausen öppnar Kerko bibliotek igen 17.8.

Mer information: Malin Hollmén, chef för bibliotekstjänster
malin.hollmen@borga.fi
tfn. 040 144 7637