Siirry sisältöön

Koronarajoituksia täsmennettiin koulujen osalta

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt hieman viime päivinä myös Porvoossa. Aikaisempaa nopeammin tarttuvia virusmuunnoksia on levinnyt Suomeen, ja virusmuunnoksille altistuneita on todettu nyt myös Porvoossa.

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt hieman viime päivinä myös Porvoossa. Aikaisempaa nopeammin tarttuvia virusmuunnoksia on levinnyt Suomeen, ja virusmuunnoksille altistuneita on todettu nyt myös Porvoossa.

– THL suosittelee nyt yli kahden metrin turvaväliä muihin ihmisiin sekä lähikontakteja vähentämistä entisestään. Meidän pitää siis olla entistä varovaisempia ja muistaa myös kasvomaskien käyttämiseen ja hyvään käsihygieniaan liittyvät ohjeet. On tärkeää, että vähäisimmistäkin koronavirukseen sopivista oireista hakeudutaan edelleen koronatestiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.
 
Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti torstaina 21. tammikuuta täsmentää koulujen koronarajoituksia joiltain osin. Linnankosken lukion ja Borgå Gymnasiumin koeviikoilla tammi–helmikuun vaihteessa myös lukion ykkös- ja kakkosluokkalaiset saapuvat kouluille abien lisäksi, mutta ainoastaan kokeiden ja ruokailun ajaksi.
 
– Tämä mahdollistaa oikeudenmukaisen ja tasapuolisen arvioinnin. Opetusjärjestelyissä noudatetaan huolellisesti koronaan liittyviä hygienia- ja turvallisuusohjeita, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo.
 
Ulkokenttien pukeutumistilat ja wc:t voivat terveysviranomaisen mukaan olla ala- ja yläkoulujen käytössä kouluaikana 25. tammikuuta alkaen. Tiloissa täytyy kuitenkin noudattaa hyvää käsihygieniaa, käyttää kasvomaskia sekä rajoittaa samaan aikaan sisällä olevien määrää niin, että kahden metrin turvaväliä voidaan noudattaa. Ulkokenttien pukeutumis- ja wc-tiloja ei edelleenkään saa käyttää harrastustoiminnassa tai yleisövuoroilla.
 
Sisäliikuntasalit ja -hallit avataan ala- ja yläkoulujen käyttöön kouluajaksi 25. tammikuuta alkaen. Kasvomaskeja pitää käyttää pukeutumistiloissa ja muutenkin aina, kun se on mahdollista. Lisäksi pitää muistaa noudattaa myös kahden metrin turvavälejä ja käsihygieniaa koskevia ohjeita. Uimahalli on kuitenkin ainoastaan 1.– 5.-luokkalaisten käytössä opetussuunnitemaan kuuluvien koulu-uintien yhteydessä. Suihkuja ei saa käyttää muualla kuin uimahallissa.
 
– Ulkokenttien pukeutumistilojen ja sisäliikuntasalien uudet ohjeet koskevat koululaisryhmiä, jotka viettävät muutenkin koulupäivän samassa ryhmässä. Nyt on hyvät mahdollisuudet talviulkoliikuntaan, ja siksi suosittelemme kuitenkin edelleen vahvasti, että liikuntatunnit järjestetään pääasiallisesti ulkona, johtava lääkäri Kati Liukko painottaa.
 
– Seuraamme tiiviisti koronatilanteen kehittymistä Porvoossa ja muualla Uudellamaalla. Jos tilanne huononee, voimme joutua taas tiukentamaan koronarajoituksia. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia emme voi vielä lieventää virusmuunnoksen leviämisen aiheuttaman vaaran vuoksi. Odotamme myös tarkempia valtakunnallisia ohjeistuksia asiasta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

Kaupungin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tarkastelemaan tilannetta ensi tiistaina.