Siirry sisältöön

Koronarokotteen tehosteaikaa on nyt mahdollista aikaistaa

Koronarokotuksen tehosteajan eli kakkosrokotteen ajanvarausta voi nyt aikaistaa. Ajan muuttaminen on mahdollista tiistaista, 20. heinäkuuta alkaen.

Koronarokotuksen tehosteajan eli kakkosrokotteen ajanvarausta voi nyt aikaistaa. Ajan muuttaminen on mahdollista tiistaista, 20. heinäkuuta alkaen.

Halutessaan rokotettavan on mahdollista ottaa koronarokotteen kakkosannos aikaisintaan 8 viikon kuluttua ykkösrokotteesta. Aikaisemmin koronarokotteiden aikaväli oli 12 viikkoa THL:n linjauksen mukaisesti.

– Tämä on vaatinut teknisiä toimenpiteitä ajanvarausjärjestelmässä, ja sitä on työstetty jo jonkin aikaa. Olemme iloisia, että tämä onnistui, sosiaali- ja terveystoimen sovellusasiantuntija Sebastian Ekblom toteaa.

Kakkosrokotteen ajan aikaistaminen on mahdollista sähköisen ajanvarauksen, www.koronarokotusaika.fi,  kautta. Järjestelmään on avattu noin 300 uutta tehosteaikaa. Aikaisempaa ajanvarausta ei tarvitse perua.

 – Ensisijaisesti olisi toiveena, että asiakkaat aikaistaisivat tehosteaikaansa sähköisessä ajanvarauksessa siirtämällä varattua tehosteaikaa. Jos siirto ei onnistu sähköisen ajanvarauksen kautta, ajan voi myös siirtää puhelimitse, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Ensi viikolla walk in -aikoja myös tehosterokotteille

Ensi viikosta alkaen (vko 30) kakkosrokotteen voi myös ottaa Taidetehtaan ns. walk in -rokotuksissa, joihin voi saapua ilman ajanvarausta.  Edellytyksenä tehosteen saamiselle on, että 1. rokotteesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Walk in -rokotuksia järjestetään seuraavasti ensi viikolla maanantaina 26.7., keskiviikkona 28.7. sekä torstaina 29.7. kello 10–14 välisenä aikana.

– Varaamme rokotuspäivinä noin 150 rokotetta per päivä walk-in asiakkaille, eli rokotteita on saatavilla rajoitetusti. Jotta voi olla varma rokotteen saamisesta ja riittävyydestä sekä haluaa välttää jonottamisen, kannattaa aika ensisijaisesti varata sähköisen ajanvarauksen kautta. Yhä edelleen voi tulla myös ottamaan ensimmäisen rokotteen. Nämä walk in -rokotukset ovat sujuneet hyvin, eikä ruuhkia juurikaan ole ollut, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Tällä viikolla ykkösrokotteen voi mennä ottamaan vielä keskiviikkona 21.7. ja torstaina 22.7. kello 10–14 välisenä aikana.

Tällä hetkellä noin 32 prosenttia porvoolaisista on saanut koronarokotteen kakkosannoksen ja noin 67 prosenttia ensimmäisen annoksen.

Porvoo, kuten muukin itäinen Uusimaa, on yhä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Porvoon ilmaantuvuusluku on 67.